320.000 RAZLOGA

VIDEO Lesar pokrenuo akciju: Robovi, sirotinjo i očajnici, pišite Vladi, tražite ostavku!

'Hrvatska više nema vremena čekati. Želimo Vladi političkom porukom jasno staviti do znanja da je vrijeme da ode - i to odmah', poručio je Lesar.
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski laburisti-Stranka rada počeli su prikupljati potpise građana u 47 hrvatskih gradova u akciji pod nazivom 'Pišite vladi-ostavka' kojoj je cilj da od Vlade zatraže ostavku.

- Ova vlast pretvorila je radnike u robove, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve nas odvela u dužničko ropstvo, poručio je sa štanda na Trgu bana Jelačića šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

- Hrvatska više nema vremena čekati. Želimo Vladi političkom porukom jasno staviti do znanja da je vrijeme da ode - i to odmah, rekao je Lesar.

Razlozi za pokretanje akcije vrlo su jasni - 320 tisuća nezaposlenih , 90 tisuća radnika koji rade a ne primaju plaću, 75 tisuća onih za koje se ne plaća mirovinski i zdravstveni doprinos, 100 tisuća poduzetnika kojima su blokirani žiroračuni jer potražuju 35 milijardi kuna neplaćenih računa, objasnio je Lesar.

"Ova akcija nema formalno-pravni učinak, ona je političko-građanska", poručio je.

Akcija "Pišite vladi-ostavka" traje do 15. veljače, no ako u dijelovima Hrvatske bude loše vrijeme, produžit će se.

Prva objava o prikupljenom broju potpisa najavljena je za subotu, zatim svaka tri dana, a za 18. veljače će, ako akcija ne bude produživana, potpisi biti poslani vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:24