OBILNA KIŠA

VIDEO: LOKALNI POTOČIĆ JE U PAR SATI POSTAO NABUJALA RIJEKA! Vodostaj rijeke Raše u samo dva sata porastao za više od tri metra!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.05.2019. u 21:02

Nevrijeme u Istri
Istramet

Nevrijeme u Istri

 

Iako je u većem dijelu zemlje danas bilo pretežno sunčano, u središnjoj Istri došlo je do jakog razvoja oblaka i grmljavinskog vremena praćenog obilnom kišom koje je trajalo više sat vremena.

Kako javlja Istramet, silovit pljusak pao je na području oko Gologorice, a prema neslužbenim informacijama čak 50-ak mm sručilo se na to područje u kratkom vremenskom roku.

Lokalni potok Krbunčica koji je dio sliva Raše uslijed nevremena je naglo nabujao, a na nekim mjestima izašao je i iz korita. Prelijevala se i brana u Gologoričkom Dolu, dok je u Gologorici poplavljeno dječje igralište koje se našlo pod 1 m vode.

Kako je Krbunčica Rašin pritok, munjevitom je brzinom narastao i njezin vodostaj. Tako je u samo dva sata vodostaj porastao za nevjerojatan 341 centimetar.

 

VIDEO: Sebo Stojšić / Istramet

Vodostaj je sa 172 narastao na 513 centimetara, a kako piše Istramet, vodostaj iznad pet metara već ulazi u zonu redovnih mjera obrana od poplava.

 

VIDEO: Mateo Zović / Istramet

Srećom, do 18 sati vodostaj se snizio na 424 cm.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo