LIJEČENJE DJEVOJČICE

VIDEO: MALENA MILA PROVELA PRVU NOĆ U PHILADELPHIJI Odmah ju dočekao liječnički tim i počeo s pretragama TATA MARIN 'Drži je ljubav hrvatskog naroda'

 
Marin Rončević
 HRT screenshot

Malena Mila Rončević stigla je u bolnicu u Philadelphiji, gdje ju je dočekao liječnički tim na čelu s doktorom Aplencom, ekspertom za rijedak oblik leukemije od kojeg je Mila oboljela. Pretrage su već počele, javlja HRT-ova Branka Slavica.

Mila je put u SAD podnijela dobro. Otac djevojčice Marin Rončević rekao je da je Mila dobro raspoložena i vesela.

- Milu i dalje drži vjera i ljubav hrvatskog naroda koji se i ovdje javlja u velikom broju. Ljudi nas prepoznaju i zaustavljaju na cesti, družimo se s njima nakratko jer je Mila u sobi i sad je pregledava ekspertan tim liječnika - rekao je otac djevojčice.

Velik broj Hrvata koji žive u SAD-u su se također uključili u pomoć Mili, potvrdio je za HRT predsjednik Nacionalne federacije američkih Hrvata Steve Rukavina.

- Učinjen je nevjerojatan napor kako bi Mila i njezini roditelji stigli ovdje i kako bi počeo proces liječenja koji ona očajnički treba. Mnogo me Hrvata kontaktiralo kako bi se uključili i pomogli. Reakcija Hrvata diljem svijeta je zadivljujuća - rekao je Steve Rukavina.

Milin djed Vladimir Rončević rekao je jučer u telefonskom razgovoru za Novi list da je u zračnoj luci nakon slijetanja Milu i njezine roditelje dočekalo sanitetsko vozilo, koje ih po planu odmah vozi u tamošnju dječju bolnicu, gdje odmah u srijedu kreću ispitivanja i dijgnostika.

Sva medicinska dokumentacija iz Hrvatske došla je do bolnice u Philadelphiji, a u uspostavljanju kontakata mnogo je pomogao upravo sam dr. Primorac. U ovom trenutku ni liječnici ne žele javno istupati, smatraju da sada obitelji treba mir i da se krene u terapiju koja je predviđena za Milu. Jutarnjem je potvrđeno da bolnica nije bila zadovoljna kada se u hrvatskim medijima spominjao iznos za liječenje, jer to nije običaj u Americi, ali su nesporazumi izglađeni i sada je sve spremno za dolazak male pacijentice. Obitelji će biti i sugerirano je li bolje da budu uz Milu u samoj bolnici ili će im preporučiti da nađu drugi smještaj.

U medicinskim krugovima Children’s Hospital u Philadelphiji slovi kao najbolja bolnica za liječenje leukemije kod djece jer provodi niz jedinstvenih protokola.

- To je najbolje mjesto za Milu, tvrde liječnici, a uspostavljen je i stalni kontakt između dr. Jelene Roganović i dr. Richarda Aplenca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:43