ULAGANJE U SIGURNOST

VIDEO: MINISTRICA POLJOPRIVREDE URUČILA 17 VOZILA HRVATSKOJ VATROGASNOJ ZAJEDNICI Ove godine u vatrogastvo uloženo četrdeset milijuna kna

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2019. u 17:00

Zagreb, 200919.
Vatrogasci, Radoslava Cimermana.
Ministrica poljoprivrede Marija Vuckovic urucila je 17 kombija Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.
Na fotografiji: Ante Sanader i Marija Vuckovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

 

Temeljem ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede u petak je toj udruzi uručilo preostalih 17 novih kombi vozila.

Tijekom 2019. Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je 40 milijuna kuna čime su ukupno nabavljena 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) za vatrogasne zajednice diljem Hrvatske, financirano je osposobljavanje 6000 vatrogasaca, a u završnoj fazi je nabava 2200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce, stoji u priopćenju ministarstva.

Kako bi se osigurala kontinuirana pomoć vatrogasnim postrojbama, a time i bolja zaštita i očuvanje hrvatskih šuma, Ministarstvo poljoprivrede planira izradu novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je na dodjeli vozila da su hrvatske šume jedno od najvrjednijih nacionalnih bogatstava, stoga je nužno našim vatrogascima osigurati dobre uvjete rada.

- Vjerujemo da će ova mjera, uz novi sustav video nadzora protupožarnim kamerama u četiri dalmatinske županije, kojeg smo financirali lani sa 20 milijuna kuna, kao i sa šest bespilotnih letjelica koje smo ove godine nabavili kroz ribarstveni EU fond, dugoročno osigurati bolju operativnu sposobnost hrvatskih vatrogasaca, a time i bolju zaštitu naših šuma - naglasila je.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo