LUDO VRIJEME

VIDEO: NAKON LJETNIH TEMPERATURA, VRATILA SE ZIMA Svibanj je pred vratima, a u nekim dijelovima zemlje zapao snijeg!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.04.2019. u 08:53

screenshot Youtube Istramet, Platak.hr

Snijeg na Platku

 

Nakon pravih ljetnih temepratura prošlog tjedna, danas se ponovno vratila zima. Uz zahladnjenje i kišu je u nekim dijelovima zemlje već pao i snijeg.

 

Temperatura je na Učki trenutno ispod nule. Tamo pada snijeg, a bijeli se i na Platku.

 

Snijega ima i na Zavižanu, uz trenutnu temperaturu od minus 3 stupnja Celzijeva, javlja DHMZ.

Istramet javlja da je noćas od Umaga do Pazina i Labina padala obilna kiša. Dok je u Umagu palo 27 mm, u Pazinu i Labinu 30, a u Poreču i Rovinju čak 32 mm, na jugu Istre su zabilježene ipak manje količine kiše.

Na Brijunima je palo 2 mm, u Pomeru 3, a u Puli također 1-3 mm kiše.

Vrijeme je u većini zemlje danas promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima, a na Jadranu i grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija kiša, osobito u gorskim krajevima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, javlja Državni hidrometeorološki zavod. U najvišem gorju povremeno će biti snijega. Puhat će slab do umjeren, u zapadnim krajevima povremeno jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka, na udare i olujna bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak, na krajnjem jugo jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 12 i 17, a u gorju od 5 do 10 °C.

Za sutra Državni hidrometeorološki zavod najavljuje također promjenjivo i nestabilno mjestimice s kišom ili ponekim pljuskom, češće na istoku, u gorju i na jugu. Vidljivost će povremeno biti smanjena zbog kiše, ujutro u unutrašnjosti moguće i magle. I dalje će biti svježe. Više suha vremena i sunčanih razdoblja bit će duž obale u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na krajnjem jugu i jugozapadni. Najniža temperatura bit će od 5 do 10, a najviša uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo