ČITAJTE U NEDJELJNOM

VIDEO: 'NAMETLJIV, SIROV ČOVJEK KOJI JE ZALJUBLJEN U SEBE' Damir Škaro dobio je epitet seksualnog predatora, a mnogi se sjećaju njegove bahatosti

 
Damir Škaro
 Srđan Vrančić / CROPIX / Arihva

Damir Škaro, bivši brončani olimpijac iz Seula 1988. godine i bivši saborski zastupnik HDZ-a, već je dobio epitet seksualnog predatora nakon što je optužen za silovanje tajnice u Autoklubu Siget kojem je na čelu dugi niz godina.

U velikoj priči u Nedjeljnom Jutarnjem razgovarali smo s nizom sugovornika koji ga opisuju kao čovjeka sirova karaktera i nametljiva ponašanja, koji je jednostavno zaljubljen u sebe.

- Njegov ured u AK Siget izgleda kao svetište koje je posvećeno Škari. On je zaljubljen u sebe. On u svojim knjigama, u ovoj petoj, govori o sebi kao uglednom autoru koji u kontinuitetu piše kvalitetne radove - kažu oni koji su ga posjećivali i navode kako je često prema svojim zaposlenicima bio bahat.

- Jednom je poslovnog partnera dočekao bez košulje. Bio je poprilično znojan i pozvao je svoju zaposlenicu da ga obriše po leđima i prsima kako bi mogao odjenuti košulju. Čovjek je bio zaprepašten - kažu svjedoci tog događaja. Očekivano, naši sugovornici mole za anonimnost, jer kako uvjeravaju, radi se o osobi koja je više od 20 godina uspješno gradila svoje političke i društvene veze.

Škaro nikad nije krio da je stranački čovjek HDZ-a, a njegov ulazak u samu stranku početkom 90-ih poprilično je razumljiv.

- Počeo je rat, on je bio dečko iz Dubrave, vrhunski boksač koji je osvojio olimpijsku medalju, i u to vrijeme bio je to neki prototip ljudi koje smo željeli u HDZ-u. I on je politiku shvatio kao polugu za novu karijeru, za ulazak u visoko društvo - kažu naši sugovornici.

Cijeli tekst pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem.

U Nedjeljnom možete pročitati i ove priče:

Državni tajnik koji zaradi još dvije plaće

Nedjeljni u zadarskoj luci Gaženica

Prve pobjede zlatne braće: Roditelji Martina i Valenta Sinkovića za Nedjeljni su otvorili obiteljske albume

Indijci, Ukrajinci, Makedonci, Albanci i Bošnjaci spašavaju hrvatsku janjetinu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:20