DRUGI POKUŠAJ IZBACIVANJA

VIDEO Nasilna deložacija obitelji u Velikoj Gorici: Živi zid nije uspio spriječiti policiju

 VGDanas

Drugi pokušaj deložacije obitelji Vojnović prema sudskom nalogu iz stana na adresi Slavka Kolara 8 u Velikoj Gorici koji su pokušali spriječiti aktivisti Živog zida, ipak je proveden.

Policija je ponovno, nakon četiri mjeseca, ogradila prostor oko ulaza u zgradu, a više policijskih službenika osiguralo je prostor, piše VG Danas. Pred zgradu su došli i vatrogasci koji su razvukli sigurnosnu mrežu u slučaju da se netko od sudionika pokuša baciti s prozora stana, s obzirom da je s tim pri prvom pokušaju deložacije prijetila Borka Vojnović.

- Već smo imali jedan pokušaj deložacije koja je uspješno odgođena, nadamo se da će i danas tako biti. Deseci tisuća građana su žrtve zadruga koje su nelegalno kreditirale uzimajući višestruko vrijednije nekretnine, građani nisu znali da se radi o kriminalu za koji ni danas nema političke volje da se riješi - kazao je jutros prije deložacije saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, koji je došao dati podršku aktivistima Živog zida i obitelji Vojnović.

No, Živi zid ovog puta nije uspio spriječiti policiju koja je članove obitelji iznijela iz stana i odvezla policijskim vozilima.

Podršku obitelji Vojnović došao je pružiti i zastupnik Mosta Miro Bulj.

- Ova stranka se bori da se ovakve stvari ne događaju - kazao je kratko Bulj koji nije htio odgovoriti kako to da je član stranke koja je na vlasti i koja provodi deložaciju.

Inače, obitelj Vojnović jedna je u nizu žrtva kamatara u Velikog Gorici. Novac je posudila i vratila, ali već je bilo kasno. Stan je u međuvremenu dobio novog vlasnika, piše cityportal.

- Kada sam digla novac i njemu vratila, za što ovdje kod sebe imam potvrdu, on je u međuvremenu na sebe prenio nekretninu da za to nismo ni znali, te je prodao trećoj osobi, što također nismo znali. Nismo mi bili ni na dražbi ni na ničemu. Sad nas žele izbaciti van, a mi nemamo gdje - ispričala je Vojnović prilikom zadnjeg pokušaja deložacije i dodala da iz svoga stana neće otići, makar i po cijenu vlastitog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:01