TUŽNI PRIZORI

VIDEO: ODLOMLJENE FASADE, UNIŠTENI AUTOMOBILI, URUŠENI ZIDOVI Pogledajte što su naši snimatelji zabilježili u centru Zagreba nakon potresa

 
 CROPIX

Tri snažna snažna potresa uzdrmala su Zagreb i sjeverozapad Hrvatske u nedjelju ujutro. Prvo izrazito jako podrhtavanje zabilježeno je u 6.24, a prema podacima Seizmološke službe Hrvatske, magnituda je iznosila 5.5.

Građani su u strahu masovno izašli na ulice, na kojima su imali što vidjeti: odlomljene komade fasada, popadale crjepove, a ponegdje i potpuno urušene zidove.

Čini se da je najteže stradao sami centar Zagreba, a kako je sve to skupa izgledalo u nedjelju ujutro, pogledajte u videu:

SNIMATELJI: JURE CUKAR I IGOR VIGNJEVIĆ

Na pojedinim lokacijama gromade su padale na parkirane automobile. Oštećenje je pretrpjela i Zagrebačka katedrala: vrh jednog od tornjeva se urušio. Prema informacijama naših čitatelja, došlo je do urušavanja lifta u neboderu u Ulici braće Domany.

Građani javljaju da su im u stanovima padale police, razni predmeti, lusteri... U nekim dijelovima grada nestalo je struje i vode. Neposredno nakon prvog potresa diljem metropole mogle su se čuti sirene raznih interventnih službi.

U trenutku kada su mnogi pomislili da je sve prošlo, točno u 7:01 Zagreb je uzdrmao novi izuzetno jak potres. EMSC je u svojem preliminarnom izvješću naveo da je magnituda iznosila 5.0, a da je epicentar bio 10 kilometara sjeverno od Zagreba, odnosno dva kilometra jugoistočno od Kašine na dubini od pet kilometara.

I nakon ovog podrhtavanja iznova su se začule sirene diljem grada, a čini se da su nastale i neke nove štete. Građani su ponovno počeli javljati o popadalim predmetima u svojim stanovima.

Treći udar se dogodio u 10.11, bio je jakosti 3,2, na dubini pet kilometara, šest kilometara jugoistočno od Zagreba i šest km zapadno od Sesveta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:35