GRMLJAVINA

VIDEO: OLUJNA LINIJA PROTEZALA SE STOTINAMA KILOMETARA Noćas je zabilježeno više od tisuću munja, pogledajte prizore iz Slavonskog Broda!

 
Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia

Nakon jučerašnjeg ekstremno vrućeg dana, na istoku zemlje je navečer došlo do grmljavinskog nevremena. Istramet javlja da je u Slavoniji bilo jake grmljavine, a nestabilnosti je bilo i oko Karlovca. Zabilježeno je više tisuća munja.

Kako se može vidjeti na video snimci koju je Istrametu poslao čitatelj, grmljavine i munja je bilo sinoć u Slavonskom Brodu, a ogromna olujna linija protezala se stotinama kilometra.

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti danju manje vruće. Ujutro će u Dalmaciji biti oblačnije, a lokalno još može biti pljuskova. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura bit će od 27 do 32, na obali i otocima i do 35 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za petak.

Sutra će biti pretežno vedro, u unutrašnjosti poslijepodne uz slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura povremeno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura bit će od 14 do 19, uz more od 20 do 24, a najviša dnevna većinom između 28 i 33 °C, samo u gorju malo niža, javlja DHMZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:54