VELIKA ŠTETA

VIDEO: OLUJNO NEVRIJEME POHARALO ISTRU More potapalo rive i ulice, divlji vjetar kidao granje, rušio stupove, bacao reklamne panoe...

More je poplavilo dijelove Vrsara, a cesta preko Antenala, na ušću Mirne u more, bila je u blokadi
 Screenshot/Facebook/YouTube/Mauro Kesovija

Olujni udari juga i nizak tlak zraka u subotu navečer pogodovali su visokoj plimi koja je poplavila dijelove obale Istre, piše Istramet .

Najgore je bilo u Voloskom gdje je more poplavilo cestu, a prema prvim izvještajima s terena šteta je velika. Mještani koji su se zatekli u blizini kažu da ovakvo jugo dugo ne pamte.









Visoka plima nije poštedjela ni zapadnu obalu Istre. More je poplavilo i dijelove Vrsara, a cesta preko Antenala, na ušću rijeke Mirne u more, zatvorena je za sav promet zbog vode na kolniku, dok se otežano vozilo i dijelovima ceste kroz Zambratiju pored Umaga gdje je more izbacilo kamenje.

Do 18 sati najjači udar zabilježila je postaja Istrameta na Zamasku, a iznosio je olujnih 97 km/h. Snažan je vjetar puhao i u Puli (72 km/h), ali i u drugim dijelovima Istre. Što se tiče Kvarnera, najjače udare zabilježila je postaja u Krku (83 km/h).





More je u Rovinju "na knap", samo što ne prelijeva rivu!

Posted by IstraMet on Saturday, 5 March 2016




Uslijed jakih udara vjetra zaprimljeno je petnaestak dojava građana o padu grana ili stabala na prometnice na području Pule, Umaga, Buja, Motovuna, Višnjana, Gračišća, Svetvinčenta i Žminja, piše Regional Express.

U Bujama je pao telefonski stup, a pala je i grana na parkirano vozilo, a u Puli su padali reklamni panoi i tende sa zgrade.

Bilo je više dojava građana o nestanku električne energije na području Buja, Vrsara i Kringe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:21