NESTABILNO VRIJEME

VIDEO: PIJAVICA, TUČA, PLJUSAK Jako nevrijeme opet poharalo Istru, u posljednja dva dana palo više kiše od mjesečnog prosjeka

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2019. u 11:53

Ivan Filipić, Iris Milošević, Anja Radović / Istramet

 

Vrlo nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove i pijavice te tučom i grmljavinom zabilježeno je u Istri u noći s nedjelje na ponedjeljak, a najjače nevrijeme pogodilo je je područje Rovinja i Poreča, izvijestili su iz istarskog meteo portala Istramet.

Prema prvim procjenama, tuča je na području Rovinja i Poreča pričinila velike štete na poljoprivrednim kulturama a bilo je i obilne kiše.

Kako navodi Istramet, u Rovinju je od ponoći palo čak 68 mm nove kiše, a u posljednja dva dana ukupno je palo 107 mm što je više od mjesečnog prosjeka.

 

U Poreču je palo 50 mm odnosno ukupno 65 mm u posljednja dva dana a nove obilne oborine zabilježene su i u Baderni (39 mm) Rovinjskom Selu (34 mm), te na brojnim drugim lokacijama. U kampu Mon Perin bila je pijavica koja je pričinila materijalnu štetu.

"Istarski vatrogasci su samo tijekom nedjelje navečer i i u noći na ponedjeljak imali četrdesetak intervencija, a najozbiljnije je bilo na području Rovinja gdje su vatrogasci i komunalne službe te dežurne ekipe HEP-a intervenirali tridesetak puta uglavnom zbog srušenih stabala i granja, te ispumpavanja vode iz prostorija", izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Vatrogasci su morali intervenirati i u autokampu Polaris gdje su spasili jednu osobu iz kampera, koja je na sreću prošla bez ozljeda.

Inače, vatrogasci su još u desetak slučajeva intervenirali u Puli, Poreču, Umagu i Labinu.

 

U prometu nije bilo većih problema.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo