OBIJESNA VOŽNJA

VIDEO: PJEŠAČKI PRIJELAZI MU NIŠTA NE ZNAČE Usred Splita snimljen kako jedva izbjegava udar u pješake koje je odbio propustiti preko zebre

 
 Screenshot / Facebook

Premda ispiti iz prometnih pravila i propisa nisu mačji kašalj, neki ih očito jako teško pamte.

Stranica Prometne zgode i nezgode objavila je video iz Splita na kojem vozač ili vozačica u samo nekoliko stotina metara napravi dva prometna prekršaja kojima ugrozi život pješaka. Na svu sreću pješaci su u ovom slučaju bili oprezniji pa do tragedije nije došlo.

Kako se vidi na snimci, automobil vozi desnom trakom jednosmjerne ulice s dvije prometne trake. Vozač priđe zebri na koju je već stupio pješak, no on odluči projuriti. Odmah se nakon toga prestrojava u lijevu traku i već 300 metara dalje ista situacija. Dolazi do zebre koju već prelazi jedan pješak, a drugi upravo stupa na zebru dok on uz lagani stisak kočnice, jedva spušta brzinu, provlači se između njih i nastavlja dalje.

Podsjetimo, na zebri koja nema semafora niti osobu koja upravlja prometom, vozač je dužan stati i propustiti pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Djecu, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom potrebno je propustiti i kad tek prilaze pješačkom prijelazu. Kazna za neki od ovih prekršaja iznosi 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:43