REAKCIJA

VIDEO: PLENKOVIĆ PROGOVORIO O SMJENI MILANA KUJUNDŽIĆA 'Ministarstvo se mora fokusirati na prijetnju koronavirusa, a on se bavio svojim problemima...'

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon današnjih konzultacija u srijedu će predložiti njegova nasljednika
 screenshot FB Jutarnji

Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu koronavirus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku po jasniti sve o svojoj imovini, poručio je premijer Andrej Plenković u prvoj izjavi nakon što je medijima odaslana informacija da je smijenio ministra Milana Kujundžića.

Također je poručio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Premijer Andrej Plenković se novinarima obratio nakon govora održanog na konferenciji Energetika 2020. "Green New Deal za Hrvatsku" u organizaciji Jutarnjeg lista, u utorak, koja se održava u hotelu Esplanade Zagreb.

- Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama, rekao je.

- Ne znam, riječi su kojima je Plenković odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv za sve afere koje mu se stavljaju na teret.

- To nije bio predmet mog interesa, to nije nešto o čemu smo razgovarali, rad Vlade pa i moje vrijeme ne možemo opterećivati s ovom pričom koja se vrti zadnjih dana, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje što je sporno u priči oko nekretnina ministra Kujundžića.

- Nije važno, zabrinjava me jedan fenomenda se medijskim aktivnostima jako trese ministre tako da je fokus rada Vlade u nekom obrambenom stavu. Ne govorim o tome da li je bilo opravdano, bilo je toga i prije, ali nikada kao danas.. To živim već tri i pol godine. Mi moramo imati proaktivni stav, da riješavamo probleme hrvatskoga društva, rekao je Plenković okomivši se na medije.

Progovorio je i packama Jadranke Kosor koja tvrdi da je premijer odgovoran za smjenu 14 ministara.

- Nemam pojma što je rekla bivša premijerka, ali ja sam uz nju bio do kraja, osvrnuo se na primjedbu Jadranke Kosor da je ovo već 14. ministar koji je otišao i da je odgovornost i na Plenkoviću, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:21