BITKA ZA MOSTOVU UTVRDU

VIDEO: POČEO PREDIZBORNI RAT Stoji li HDZ iza spotova kojima se udara na Petrova i Grmoju: 'Vidite ovu pustoš... To nam ostavljaju gospoda iz Mosta!'

Kadar prvi: Božo Petrov govori kako Most planira u Dubravici omogućiti plinsku elektranu.

Kadar drugi: slika smetišta i pitanje "Vidite li ovdje elektranu?" te zaključak: "Ovdje je samo smeće koje nam ostavljaju G. Petrov, Grmoja i gospođa Ujdur."

Kadar treći: slika smetišta i pitanje "Želimo li ovakav Metković i 2021.? Želimo li da gospoda iz Mosta Metkovićem upravljaju iz Zagreba?" Zatim slijedi poziv "Odgovorimo im 21. svibnja. Mi želimo bolji Metković" te poruka “Nastavlja se”.

Ovako izgledaju scene prvog od četiri kratka filma koja su danas puštena u javnost preko društvenih mreža, u istom trenutku kad je Most u Metkoviću održavao svoj prvi predizborni skup.

Mostovo okupljanje održava se pod svojevrsnom egidom "Zato baš Most", dok im autori filma poručuju "Zato baš ne Most".

Još nije službeno potvrđeno stoji li iza njih ekipa oko HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, no u sva četiri filma jasno se napadaju obećanja Mostova čelnika Bože Petrova iz 2013. godine.

Osim obećanja o gradnji plinske elektrane, meta napada su i veletržnica u Metkoviću, koja je do danas trebala biti moderno zdanje, dok je u filmu predstavljena kao nakupina kontejnera. Jedan od filmova propitkuje Mostovo obećanje da će obnoviti povijesni lokalitet i tamo smjestiti multimedijalni centar i nove turističke sadržaje. "Vidite li ovdje multimedijalni centar", pitaju se autori u trećem filmu dok pokazuju ruševne kuće, a četvrti pokazuje običnu ledinu na kojoj je trebala niknuti poduzetnička zona.

"Vidimo li ovdje zaposlene, zgrade, kamione? Vidite samo pustoš. To nam ostavljaju gospoda iz Mosta", zaključuju autori.

Egida ovih filmova je vrlo jasna - što nije posve dopušteno na nacionalnoj razini, itekako je dopušteno na lokalnoj. Odgovor Mosta na ove provokativne filmove, gotovo je sigurno, neće se dugo čekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:34