MILANOVIĆ NIJE DOŠAO

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE JURIČAN JUTROS DOČEKAO ZAPOSLENIKE HOLDINGA 'Nije mi dovoljno postati gazda grada, otkrit ću vam koji je moj cilj'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2020. u 10:53

Zagreb, 080120.
Ulica Grada Vukovara.
Dario Jurican izveo zavrsni performans ispred ulaza u Zagrebacki holding.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

 

Redatelj Dario Juričan, kandidat na nedavno završenim predsjedničkim izborima, u četvrtak je ispred zgrade Zagrebačkog holding konstatirao da je njegova akcija postavljanja šatora ispred tog poduzeća za cilj imala "omašćivanje brka", piše N1 televizija.

Imamo metaforičku razinu i stvarnu razinu. Na metaforičkoj smo omastili brk sa janjetinom, a na onoj drugoj htjeli smo omastiti sa Zagrebačkim holdingom. Ja sam četvrta politička opcija u gradu, došao sam po svoj plijen. Zato služe izbori, da se plijen dijeli", rekao je Juričan za N1.

Zagreb, 090120.
Zagrebacki holding, Vukovarska ulica.
Redatelj Dario Jurican nastavio je jutros peformans docekavsi zaposlenike holdinga.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX
 

"Organi reda nisu pojeli janjetine, nutkao sam ih, kao i djelatnike Holdinga. Malo mi se zamjerilo što je nije bilo cijelu noć. Ali rekao sam, to je poanta, tu sam da mi omogućite da uđem u Holding kako bi mogli jesti janjetinu od jutra do mraka", dodao je.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kaže, nije očekivao, ali se nadao da će se akciji pridužiti novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

"Bandiću se baš i nismo nadali, ali kako su ovdje bili spontano postavljeni šatori nadali smo se da će novoizabrani predsjednik Milanović doći. Ganut sam time što nije došao i to me plaši - nije uz narod", istaknuo je. Kaže kako je postavljanje šatora stara hrvatska tradicija. "Kad se ustoliči nova vlast ili se želi otjerati stara, napravi se šator. Pa zato smo mi tu."

 

Na upit što se krije iza svega toga, odgovorio je: "Želim biti gazda grada. Pretendiram na mjesto gradonačelnika svemira. Grad je premali. Tu su se samo nekakvi odličnici javljali za poziciju. Sad treba pustiti da sam ti štakori u godini štakora izađu van."

Na pitanje boji li se ikoga, rekao je: "Zašto? Ne razumijem. Pa tko je protiv mita i korupcije u ovoj zemlji. Oni se trebaju mene bojati."

Pojasnio je i zašto je Bandića nazvao "rezačem etiketa". "Imao je zanimljivu sklonost - kad mu policija treba banuti u kuću, on pošalje ljude da mu režu etikete zato što je kupovao ultraskupi namještaj, naravno, ne od svojih novaca."

"Volim ovog gradonačelnika i dat ću sve od sebe da jezero Bundek preimenujem u jezero Bandek. Pisat će na svakom trgu i aleji - Milan Bandić, gradonačelnik i rezač etiketa", kazao je Juričan i najavio da će sljedeći tjedan njegovu ''nepodjeljenu ljubav dobiti Ministarstvo uprave''.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo