TRAGEDIJA

VIDEO: POLA AFRIKE U SUZAMA Jedan od najpoznatijih glazbenika crnog kontinenta umro nakon brutalne tučnjave u kafiću, tisuće ljudi na ulicama!

 
 youtube screenshot

Jedna od najvećih glazbenih zvijezda istočne Afrike i općenito najpoznatiji glazbenik u Ugandi preminuo je u 33. godini nakon što je brutalno pretučen u jednom kafiću. Moses Ssekibogo, umjetničkog imena Mowzey Radio, deset dana ležao je u komi nakon incidenta koji se dogodio u gradu Entebbe, južno od prijestolnice Kampale.

Punih deset dana gotovo cijela država je s nestrpljenjem čekala vijesti iz Kampale, ali konstantne molitve tisuća obožavatelja ispred same bolnice na kraju nisu bile uslišene. Mowzey je preminuo u 6 ujutro po lokalnom vremenu. Nesretnom glazbeniku pokušao je pomoći i predsjednik Ugande Yoweri Museveni koji je platio 8.300 dolara za troškove njegovog liječenja.

Prije deset dana u jednom popularnom kafiću na glazbenika su nasrnula najmanje petorica divljaka i iz nepoznatih razloga ga brutalno pretukla. Mowzey Radio je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama glave, a policija je krenula s uhićenjima. U ovom trenutku u pritvoru su petorica muškaraca osumnjičena da su prebili Mosesa.

Nekoliko sati nakon objave njegove smrti, na ulice svih gradova izašli su njegovi brojni obožavatelji kako bi se oprostili od svog junaka. I predsjednik države se oprostio od talentiranog glazbenika koji mu je i pomogao u predsjedničkoj kampanji 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:59