ODBILI IM SVE PRITUŽBE

VIDEO: Policajci koji su se zabavljali s maloljetnicom i dali joj da vozi 'maricu' dobili otkaz, tinejdžerka ih koštala posla objavom snimke

 
 Instagram

Tri policajca koji su ljetos dospjeli u središte skandala nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka njihovog zabavljanja s maloljetnicom u radno vrijeme dobila su izvanredan otkaz, javljaju slovenski mediji. Kako piše 24ur, u postupku protiv slovenskih policajaca, koji su odmah suspendirani, nedvojbeno je utvrđeno da su se ogriješili o pravila službe i počinili težak prekršaj.

Podsjetimo, u noći na 11. srpnja tri službenika kranjske policije, starosti 33, 28 i 20 godina, malo nakon ponoći pokupili su maloljetnu djevojku blizu njezina doma. Njoj su dali da, iako nema vozačku, vozi policijski kombi dok su oni, dobro raspoloženi, u kombiju praznili boce viljamovke i viskija. Tada su čak i išli zaustavljati sudionike u prometu te lažno pisali da je vozač 'unutar dozvoljene alkoholiziranosti', a da alkotestiranje uopće nisu proveli. Koliko im je alkohol pomutio um dokazuje i činjenica utvrđena u postupku da su sve događaje koje su te noći zabilježili upisali pogrešno, pa čak nisu napisali ni točno vrijeme.

Za razuzdano ponašanje mladih policajaca gotovo sigurno ne bi se ni doznalo da se djevojka sa "partijem" nije išla pohvaliti, pa je objavila video na društvenim mrežama.

- Sretno dijete, prvi put u životu vozim maricu - napisala je tinejdžerka na video kojim je 'usosila' svoje prijatelje u plavom. Snimku je najprije vidio jedan njihov kolega te je policajce prijavio službama kontrole, a ubrzo je prijavu podigao i jedan mještanin, zgrožen takvim načinom ponašanja.

Nakon višemjesečnog postupka u kojem su policajcima odbijene sve pritužbe uručen im je otkaz o radu, a sad tek treba vidjeti hoće li slovensko pravosuđe protiv njih podnijeti i prijave za nesavjesno obavljanje posla ili neko drugo kazneno djelo, odnosno prekršaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:29