UBOJSTVO U SLAVONIJI

VIDEO: POTRESENA MINISTRICA MURGANIĆ NAKON KRVAVE DRAME U ĐAKOVU 'Kolegicu je ubio onaj kojem je najviše pomagala...'

 
 Facebook

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u Đakovu je ispred Centra za socijalnu skrb dala izjavu u povodu strašnog zločina koji se danas dogodio. Ona se u to slavonsko mjesto zaputila sa kriznim timom čim se doznalo za pucnjavu i stradavanje jedne socijalne radnice.

Podsjetimo, u đakovačkom Centru za socijalnu skrb ubijena je dugogodišnja socijalna radnica, pravnik te ustanove je ranjen, a u njih je iz vatrenog oružja pucao muškarac koji je stranka Centra.

- Socijalni radnici u cijeloj Hrvatskoj su tužni, ali i uplašeni. Što se to događa, da naši socijalni radnici stradavaju na radnom mjestu. Ovo nije prva pogibija socijalnog radnika na radnom mjestu, prije 19 godina u Splitu je poginuo socijalni radnik, izjavila je vidno potresena Murganić.

- Svakodnevno imam dojave da se prijeti socijalnim radnicima. Kolegica je bila svakodnevno u kontaktu s počiniteljom zločina, pomagala mu je savjetima, prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala, komentirala je Murganić.

- Apeliram na naše društvo da osvijestimo što nam se todogađa. Uvijek kada se ovako nešto dogodi sve su oči uprte u socijalne radnike, osjećamo se kao da smo sami sa korisnicima koji imaju velike i teške probleme. Poizvam i sve druge resore da pomognu. Mi znamo da imamo veliku odgovornost, mi smo ju prihvatili, ali ne možemo to postići sami. Često se upire prstom u socijalne radnike, nadam se da ovo nije posljedica toga, poručila je Murganić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:07