KREĆE PO NOVI MANDAT

VIDEO: PREDSJEDNICA NA OBLJETNICI OLUJE NAJAVILA KANDIDATURU 'I idućih 5 godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.08.2019. u 10:48

Knin, 050819.
Proslava Dana domovinske zahvalnosti,Dana pobjede i Dana branitelja te obiljezavanje 24.obljetnice VRO Oluja.
Na fotografiji: Gordan Jandrokovic, Kolinda Grabar Kitarovic, Andrej Plenkovic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je na Kninskoj tvrđavi neizravno najavila svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu države.

''Danas sam tu kao predsjednica i sljedećih pet godina viđat ću se s vama kao predsjednica'', kazala je predsjednica.

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu.

Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na kandidaturu, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ''jedna je predsjednica'', navodi Dnevnik.hr.

 

Božinović: 'Kada predsjednica donese odluku, slijedi joj još samo korak do pobjede'

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u ponedjeljak u Kninu indirektnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rekavši da kada ona donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti.

"Već sam u više navrata rekao da kada predsjednica donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti", komentirao je Božinović novinarima kandidaturu predsjednice.

Ministar unutarnjih poslova kazao je i da je danas blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti puno znači.

"Ovo je blagdan kojim obilježavamo i završetak rata i kojim smo zaokružili proces stvaranja hrvatske države koja, nažalost, nije stvorena bez velikih žrtava i razaranja. Zbog toga je ovo blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti znači puno i svi smo na ovaj dan u jednom posebnom raspoloženju", kazao je Božinović. (Hina)

 

Butković: 'Stojimo na raspolaganju Grabar Kitarović u trci za drugi mandat'

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u ponedjeljak u Kninu da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a te da joj svi članovi stoje na raspolaganju kako bi joj pomogli u izbornoj trci za drugi mandat.

"Očekujemo pobjedu, ona je kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a, i svi smo tu na raspolaganju da joj u tome pomognemo", kazao je Butković.

Butković je za Oluju rekao da je "to jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj povijesti. "Naravno da smo svi danas ponosni, jedinstveni, i okupljeni ovdje uKninu, kažem sjetni, ali i radosni", poručio je Butković. (Hina)

Stier uvjeren u pobjedu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier izrazio je u ponedjeljak u Kninu uvjerenje da će aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je danas neizravno najavila ponovnu kandidaturu odnijeti pobjedu na predsjedničkim izborima.

"Ja sam uvjeren da će Kolinda pobijediti i naravno svi u HDZ-u ćemo je podržati", kratko je prokomentirao Stier novinarima na obilježavanju 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije  "Oluja" u Kninu.

Istaknuo je i da je današnji blagdan trenutak za prisjećanje na veličanstvenu pobjedu, ostvarenoj zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svim braniteljima.

"Trebamo biti ponosni i uvijek slaviti ovaj dan", dodao je Stier. (Hina)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo