DOČEK NA PANTOVČAKU

VIDEO: PREDSJEDNICA VIDNO IZNENAĐENA Kolinda Grabar-Kitarović pružila ruku Nikoliću, ali on se htio ljubiti 'po srpski'

 Press služba ureda Tomislava Nikolića

Prvi je na Pantovčak došao Borut Pahor, srdačno dočekan od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Poljupci za predsjednicu slijedili su od Donalda Tuska, predsjedavajućeg Europskog vijeća, a u tri odvojena automobila stigla su i trojica članova Predsjedništva BiH. Posebno su se srdačno pozdravili Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva i Borut Pahor.

Pravi mali šou izveo je srpski predsjednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsjednica pružila ruku za dobrodošlicu. Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, 'po srpski', uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar-Kitarović. Time je Nikolić ponovio 'tri poljupca' za hrvatske šefove države, koje je namijenio i bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću.

Hrvatska se predsjednica vrlo srdačno pozdravila i s predsjednicom Kosova Atifetom Jahjagom, te makedonskim predsjednikom Đorđe Ivanovom.

Bidenu trebala 'vječnost' da izađe iz automobila

Neobično dugo, gotovo dvije minute, trebalo je američkom potpredsjedniku Joe Bidenu da izađe iz automobila ispred ureda hrvatske predsjednice, dok su ga strpljivo pred vratima čekali Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor. Kasnio je gotovo tridesetak minuta, a prije dolaska na Pantovčak Biden se susreo sa Donaldom Tuskom i hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem. I Joe Biden je poljubio hrvatsku predsjednicu, doduše jedanput u obraz, a zatim ušao u zgradu 'pod ruku' s Kolindom.

Foto: HINA / POOL / Damir Sencar / CROPIX

I u Predsjedničkim dvorima vladaju posebno stroge sigurnosne mjere, a prije dolaska Bidena sve zgrade prošli su posebno dresirani psi. U šumi su raspoređeni vojnici uz puno naoružanje, a sigurnosne mjere nadgledali su i pripadnici američke tajne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:07