NA YOUTUBEU

VIDEO: PROCURILA SNIMKA PRIJETEĆEG TELEFONSKOG RAZGOVORA SDP-ovaca 'Pobrini se da Tomo položi matematiku ili ćeš naj***'

 
Ilustracija
 Jure Mišković / HANZA MEDIA

Na Youtubeu je objavljena snimka telefonskog razgovora dvojice SDP-ovaca iz Ličko-senjske županije. Snimka je stara nekoliko godina, a objavljena je pod naslovom 'Školovanje Tomislava Zrinskog, nadarenog kadra Zlatka Komadine'. Objavio ju je SDP-ov vijećnik u županijskoj skupštini Ličko-senjske županije Nikola Maras, a na njoj se čuje kako mu potpredsjednik SDP-a u županiji Jovo Vukša prijeti.

Naime, Maras je šef upravnog vijeća gospićkog veleučilišta, pa mu je Vuksa rekao da se mora pobrinuti da predsjednik ličko-senjskog SDP-a Tomislav Zrinski položi matematiku, 'ili će naj...', prenosi Novi list.

Nakon što mu je Vukša to rekao, Maras je počeo snimati razgovor te ga je pokušao nagovoriti da ponovi istu stvar.

'Ponovite mi. Gdje vam je sad hrabrost? Ponovite mi što ste rekli', čuje se kako Maras govori na snimci, a Vukša mu odgovara da neće jer je 'ponovio već pet puta', vjerojatno shvativši da je rekao nešto što nije smio.

'Još jednom ponovite. Znači da se pobrinem da položi matematiku ili ću naj..., je li', inzistira Maras u snimci.

'E, pa da', ipak mu je potvrdio Vukša.

Maras je za Novi list objasnio da je sve snimljeno 2015. ili 2016. godine te da je razgovor odlučio snimati jer su ga Vukšine riječi šokirale.

'Znao sam da se Zrinski sastajao s dekanom Branislavom Šutićem jer je želio završiti veleučilište. Valjda nije mogao s njim obraditi sve profesore, pa je htio da ja napravim pritisak na profesora matematike. Meni to nije padalo na pamet', kaže Maras i dodaje da je nakon telefonskog razgovora s Vukšom o tome obavijestio Zlatka Komadinu i još neke SDP-ovce. Nedavno je o toj prijetnji obavijestio i predsjednika stranke Davora Bernardića.

Zrinski, inače čovjek od Bernardićevog povjerenja, pak tvrdi da nikakve poruke nije slao Marasu preko Vukše te da ne zna za snimku tog razgovora objavljenu na Youtubeu. Kada je za to doznao, rekao je da Marasa može i tužiti, no novinarima Novog lista nije htio odgovoriti na pitanje je li naposlijetku položio matematiku. Inače Tomislav Zrinski je poznat po tome da je predložio sankcije na Glavnom odboru SDP Hrvatske protiv saborskih zastupnika Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, stoji u opisu snimke na Youtubeu.

Nikola Maras kaže da mu je svejedno hoće li nakon ovoga biti izbačen iz stranke jer se za ovakav SDP, kaže, ni ne isplati boriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:16