VIDJELO GA 118.000 LJUDI

VIDEO Profesor iz Korenice koji se 'rasplakao' na HTV-u novi je kralj YouTubea: Ne bojim se osvete ravnateljice. Sada ona plače...

    AUTOR:
    • Ivana Kalogjera

  • OBJAVLJENO:
  • 29.12.2011. u 09:55

Ravnateljica je tražila i doprinos učenika, pa su pisali sastave na temu ‘O asfalte, moj asfalte’, kaže Ante Kovač

ZAGREB - Kralj, legenda, majstor, car, genijalac... samo su neki od nadimaka koje je u kratkom vremenu na YouTubeu uspio prikupiti Ante Kovač, profesor hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi “Franjo Tuđman” u Korenici, koji se javno pred kamerama rasplakao zbog običnoga komadića - asfalta.

U koreničkoj je školi, naime, prošli tjedan organizirano svečano otvorenje okretišta autobusa koje je smješteno u samome školskome dvorištu.

Rezanje vrpce

Tim je povodom Vesna Vidović, vršiteljica dužnosti ravnateljice škole, prerezala vrpcu, a za HTV je objasnila kako je otvaranje okretišta veliki događaj za školu i djecu jer će ih sada autobus iskrcavati - direktno pred vratima. Pred kamere je tada stao profesor Ante Kovač koji je, kako bi ukazao na apsurdnost cijele situacije, pustio suze.

Njegovu je reakciju u tjedan dana na YouTubeu pogledalo više od 118.000 ljudi, a zaradio je i više od 1500 lajkova.

- Stvarno nisam očekivao toliku popularnost. Nisam to uspio ni vidjeti jer mi se pokvario ekran na kompjutoru - rekao je jučer kroz smijeh učitelj Kovač.

Ukazao na apsurdnost

Na takvu ga je reakciju, kaže, potaknulo ne toliko samo okretište, u koje je lokalna vlast uložila oko 70.000 kuna, koliko parada koju je zbog komadića asfalta u školskome dvorištu organizirala ravnateljica.

- Škola je na događaj pozvala novinare, a organiziran je bio i domjenak. Meni, pak, dva mjeseca govore kako nema novca za školski list - rekao je Kovač.

No, kap koja je prelila čašu bila je ideja ravnateljice Vidović da djeca na temu asfalta i školskoga okretišta pišu sastavke.

- Kad mi je to rekla, prvo sam se čudom čudio, a onda sam se odlučio s tim našaliti. Dao sam učenicima da napišu sastavak na temu ‘O asfalte, moj asfalte’ ili ‘O, Rade’. Tako se zove naš vozač školskoga autobusa. Ravnateljica je na kraju odabrala radove djece koja su taj zadatak shvatila ozbiljno - rekao je Kovač.

Istaknuo je kako njemu na kraju nije preostalo ništa drugo nego glumiti da plače jer da je, kaže, pred kamerama rekao nešto ozbiljno, nitko ne bi prepoznao apsurdnost situacije.

Događaj stoljeća

- Okretište autobusa jedino je što su Darko Milinović i župan u proteklih deset godina dali Korenici, a moja je škola od toga napravila događaj stoljeća - rekao je razočarano učitelj Kovač. Smatra da nema razloga bojati se osvete ravnateljice. Sada, kaže, ona plače i zaobilazi ga u luku.

Izdvajamo