SPALILI I LUTKU PLENKOVIĆA

VIDEO: PUPOVAC 'GORIO' I DRUGI PUT I u Kaštelu Starom organizirano paljenje 'krnje' s likom zastupnika srpske nacionalne manjine

 
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Kaštelanska krnjevalska udruga Poklade u utorak je u Kaštelu Starom organizirala paljenje 'krnje', lutke koju se prema tradiciji smatra najvećim krivcem za sve nedaće tijekom proteklih godinu dana, a i na njihovom se 'repertoaru', baš kao i u subotu u Kaštel Sućurcu, našao lik saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

FOTOGALERIJA: Opet zapaljen 'krnjo' s likom Milorada Pupovca

Nakon Pupovčeve lutke, spaljena je i ona s likom premijera Andreja Plenkovića, a baš kao i u Kaštel Sućurcu, i u Kaštelu Starom su sudionici inscenirali sramotni incident sa splitske rive pa je nekoliko njih u dresovima Crvene zvezde skakalo u more.

Snimku iz Kaštela Starog objavio je Dalmatinski portal.

Podsjetimo, spaljivanje Pupovčeva lika izazvalo je burne reakcije u Srbiji, a sam Pupovac je u ponedjeljak izjavio da je kao Dalmatinac duboko povrijeđen tim činom koji smatra pozivom na nasilje.

- Ovo je pokazatelj za one koji predstavljaju glavu države i društva, a ne za taj obezglavljeni svijet. Umjesto da hrvatsko drušvo razmiče granice svoje slobode, ono se guši u mržnji, što je pokazao ovaj karneval, izjavio je Hini Pupovac.

- To nije duhoviti, inventivni dalmatinski karneval koji provocira vlast, to je, nažalost, bila manifestacija nacionalističke i šovinističke priče, prokomentirao je još Pupovac.

On je u utorak potvrdio da razmišlja o povlačenju iz vladajuće koalicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:20