PLJUŠTE REAKCIJE

VIDEO Radimir Čačić: Nitko nije ni mislio da je Mladen Barišić organizator mafijaške hobotnice

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Pljušte reakcije na zahtjev DORH-a Saboru o skidanju imuniteta Ivi Sanaderu zbog privođenja...

Igor Dragovan (SDP): Samo je pitanje vremena kad će se obistiniti izjava Jadranke Kosor: Kud Ivo, tud i ja

Arsen Bauk (SDP): Godinama smo upozoravali na nepravilnosti u radu koje je sada očigledno utvrdio i DORH. Ovo je pokušaj HDZ-a da im Ivo Sanader i treći put dobije izbore, no to im ovaj put neće uspjeti jer je pitanje dana kad će njegovi suradnici krenuti njegovim putem. SDP će kao i uvijek podržati zahtjev DORH-a, a kako će HDZ glasati ne znamo jer, sjetimo se, da Glavašu nisu htjeli skinuti imunitet za neke druge optužbe.

Ivica Pančić (HSD): Očekivao sam da će do ovoga doći jer je na djelu žestoki sukob unutar HDZ-a hoće li to biti početak ozbiljne borbe protiv korupcije vidjet ćemo ako za Sanaderom još najmanje troje ili četvero ministara. Premijerka Kosor mora sama odlučiti što će sa sobom jer je ona sve znala. Svi su mi se smijali kad sam govorio da će korupcijska hobotnica cijelu Vladu odvući u ponor, nisam bio vizionar nego sam samo zbrojio dva i dva.

Josip Đakić (HDZ): Ovo neće nikako utjecati na HDZ jer taj čovjek više nije u HDZ-u. DORH radi svoj posao i očekivao sam da će do ovoga doći. Mi u HDZ-u radimo normalno, kao da se ništa ne događa.

Josip Salapić (HDZ): Neka svatko radi svoj posao. Ovo neće i ne može nimalo utjecati na HDZ jer je Sanader nezavisni zastupnik. Nije ovo neugodna priča za HDZ-ovu Vladu i naše ministre jer smo mi svoju ugodnu priču rekli prije godinu dana kada smo izabrali Jadranku Kosor. Idemo dalje s borbom protiv korupcije, ulazak u EU te borbi protiv gospodarske krize.

Dragutin Lesar (HL): Dao Bog veći kup! Nadam se da ovime Sanader iz sfere politike odlazi u sferu pravosuđa. Bivši predsjednik HDZ-a i premijer dovoljno govori o HDZ-u kao organizaciji.

Radimir Čačić (HNS): - Očekivano, predvidivo, neizbježno. Moguće je da su u HDZ-u Sanaderu namijenili ulogu da i treći puta za njih dobije izbore. Moguće je da oni skupljaju bodove na tome što im je pola Vlade u zatvoru, a po svemu sudeći optužen je i bivši premijer. Naravno da nitko nije ni pomišljao da je Barišić organizator mafijaške hobotnice. U vlasti uvijek postoji korupcija, ali je problem kada je cijeli sustav vlasti koruptivan kao što je u ovom slučaju.

Darinko Kosor (HSLS): - U Hrvatskoj nitko ne smije biti nedodirljiv. No, kod nas dodirljivima se smatraju samo oni koji više nisu na vlasti. Ne mogu komentirati zahtjev DORH-a jer nitko ne može biti kriv dok mu se ne dokaže krivnja. To je bilo očekivano

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:22