PRATITE UŽIVO

VIDEO: PERNAR BEZ DOPUŠTENJA DOJURIO ZA GOVORNICU, BRKIĆ NALOŽIO UDALJENJE SA SJEDNICE 'Dok vi filozofirate, obitelj Gračanin je deložirana'

 
Ivan Pernar
 Dragan Matic / CROPIX

Nastavljena je 6. sjednica Hrvatskoga sabora koju u videu možete gledati uživo.

12:00 Zastupnik Ivan Pernar (Živi zid) dojurio je bez dopuštenja za govornicu, prebacujući temu na deložaciju koja je, kako je rekao, upravo u tijeku, na što što mu je predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, pozivajući se na višestruku povredu Poslovnika, naložio da se udalji sa sjednice te odredio 15-minutnu stanku.

Ispad se dogodio dok je SDP-ovac Alan Prelec iz zastupničke klupe replicirao na temu indeksa razvijenosti, na što je za saborsku govornicu, bez odobrenja predsjedavajućeg, dojurio Ivan Pernar (Živi zid).

"Dok vi filozofirate obitelj Gračanin je deložirana, policija je provalila u njihovu kuću ... vi samo gledate sebe ... možete se sramiti svi", vikao je Pernar za saborskom govornicom.

"Zbog višestruke povrede poslovnika određujem Vam udaljenje sa sjednice", poručio je predsjedavajući Sabora Milijan Brkić te odredio 15 minutnu stanku.

Pernar je na svome Facebooku naveo kako je riječ o deložaciji obitelji Gračanin, na adresi Črnomeljski put, u zagrebačkom naselju Kustošija, zbog kredita banci.

10:00 Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je u četvrtak da netko odgovara zbog afere paketića za siromašnu djecu, koji su završili u privatnom dječjem vrtiću.

"Osobno me pogodila dodjela paketića u vrtiću iz Fonda za najpotrebitiju djecu. Jedna televizija to otkrije slučajno, ispadne nova afera, a minstrica pobjegne. Što ti paketi tamo rade i kome su dodjeljeni", pitao se Panenić nakon stanke koju je zatražio na početku saborskog zasjedanja.

"Zna se za koga je Fond za pomoć najpotrebitijima. O tome se netko mora očitovati i za to odgovarati", poručio je.

Paketići namijenjeni siromašnoj djeci podijeljeni su u srijedu djeci u zagrebačkom privatnom katoličkom vrtiću, a resorna ministrica Nada Murganić i njezina tajnica Margareta Mađerić izbjegle su novinare i nisu objasnile kako su paketi s oznakom Europskog socijalnog fonda tamo završili.

-------------------------

Saborska TV

9:30 Zastupnici će raspravljati o regionalnom razvoju Hrvatske, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju kojima se, među ostalima, predlaže nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Na dnevnom redu Sabora u četvrtak je i konačni prijedlog zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske čijom se provedbom očekuje niz poboljšanja u oblikovanju i provedbi javnih politika s učincima na razvoj Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:34