NOVI POTHVAT

VIDEO: RIMAC AUTOMOBILI OBJAVILI UZBUDLJIVU VIJEST Na zagrebačkim ulicama testirali samovozeći automobil, pogledajte kako je to izgledalo

 
 Facebook

Na Facebook stranici tvrtke Rimac Automobila objavljen je video na kojemu je prikazana vožnja samovozećeg automobila na zagrebačkim ulicama.

- Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sustava za autonomnu vožnju. Flota će se sastojati od više tipova vozila", objavili su iz Rimac Automobila.

- Vozilo prikazano na snimci ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, inercijalne mjerne jedinice te iznimno precizni GPS. Istraživačko vozilo može se kontrolirati iznutra od strane AI sustava (sustav umjetne inteligencije) te će se koristiti za skupljanje podataka i testiranje naših algoritama", objasnili su uz snimku.

Dodali su i jednu zanimljivu činjenicu: vozilo može prikupiti čak šest terabajta podataka za svaki sat vožnje.

Na snimci se vidi kako vozilo izlazi iz garaže s dvije osobe u njemu, na mjestu vozača i suvozača, no vozač ne okreće volan, a vidi se i šef razvoja autonomnog sustava u Rimac Automobilima Sacha Vražić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:28