ODLUKA TIJELA

VIDEO: SINDIKAT PREPOROD OBJAVIO REZULTATE IZJAŠNJAVANJA O VLADINOJ PONUDI 'Većina je protiv! Mi taj sporazum nećemo potpisati'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 05.12.2019. u 10:55

Zagreb, 111019.
Sindikat zaposlenih u hrvatskom skolstvu Preporod odrzao je tiskovnu konferenciju na temu - Nastavak strajka u skolama.
Na fotografiji: Zeljko Stipic, Gordana Kovac Bluha
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Željko Stipić

 

Čelnik školskog sindikata Preporod Željko Stipić najavio je u četvrtak kako njegov sindikat neće večeras potpisati sporazum s Vladom, budući da se provedenim izjašnjavanjem čak 61,82 posto od ukupno ispitanih 10.677 članova sindikata i drugih sudionika štrajka izjasnilo protiv sporazuma.

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kazao se za prihvaćanje Vladine ponude izjasnilo 38,18 posto ispitanih, a protiv je bilo 61,82 posto.

Izjašnjavanje je provedeno u 385 škola u kojima djeluje Sindikat Preporod, a bilo je uključeno i nastavno i nenastavno osoblje.

"Jasno je da većina zaposlenih ovakav aranžman jedne priče ne podržava. Sindikat Preporod neće večeras potpisati taj sporazum", poručio je Stipić i dodao kako je ovaj rezultat izjašnjavanja poruka premijeru Andreju Plenkoviću, ali i sindikatima koji su sporazum prihvatili.

Naglasio je kako je većina članova njegova sindikata pokazala da ne prihvaća ovakav kraj štrajka, zamjerajući ostalim prosvjetnim sindikatima što nisu ispunili obećanje da će prije odluke o prihvaćanju sporazuma provesti izjašnjavanje među sudionicima štrajka.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo