DAN DRŽAVNOSTI

VIDEO: ŠKORO PROMIJENIO PRIČU O SVOJEM ODLASKU U AMERIKU 1989. Priznao da je vodio Savkin skup u Osijeku u travnju 1990.

 
 screenshot

Čelnik Domovinskog pokreta, pjevač Miroslav Škoro odgovorio je danas na pitanje gdje je bio na današnji dan, kojeg slavimo kao Dan državnosti, davne 1990. godine.

- Mislim da sam bio u Americi - kazao je.

- Mislite ili ste sigurni - upitala ga je novinarka.

- Ne znam gospođo, bilo je to davno. U SAD sam službeno odselio u rujnu 1989., a onda sam se 1-2 puta vraćao u Hrvatsku, dok se sredinom 1992. nisam potpuno vratio u Osijek sa suprugom i malim djetetom – rekao je Škoro, koji je priznao i da je u travnju 1990. vodio predizborni skup Koalicije narodnog sporazuma u Osijeku, a zbog čega ga je Krunislav Olujić u razgovoru za Jutarnji list prozvao smatrajući da obmanjuje javnost kada kaže da je tih godina bio u Americi.

Slične optužbe iznio je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, također u razgovoru za Jutarnji list. On je ustvrdio kako je "Škoro utekao u Ameriku kada je Franjo Tuđman došao na vlast".

- Vodio sam taj skup. To je bio jedan od onih puta kada sam na kratko dolazio kući, pa bih se opet vraćao u Ameriku. Što se tiče političkih stavova mogu samo reći da sam bio voditelj skupa, ali kako su Koaliciju narodnog sporazuma vodili Savka, Tripalo, Džeba..., mogu reći da mi je bila čast raditi za te ljude, jer je i moj otac 1971. ostao bez posla – kazao je Škoro.

Upitan je i baštini li u današnjem političkom radu nešto od stavova te koalicije.

- Znate, ja sam tada bio samo voditelj i pjevač. Taj sam posao definitivno dobro odradio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:53