BEZ IZLAZA

VIDEO: SNIMKA IZ SREDIŠTA PAKLA Pogledajte kako vatrena buktinja nad Splitom izgleda kroz oči vatrogasaca. Snimio je samo grotlo buktinje!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2017. u 15:14

Screenshot

 

Veliki požar koji je buknuo u nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio se na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatrena buktinja stigla je čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se na stotine županijskih vatrogasaca već satima i sa zadnjim atomima snage bore protiv požara, ali i bure koja još uvijek nemilosrdno puše, te stalno mijenja smjer vatre.

Na Facebook stranici Vatrogasci - Oni su naši heroji objavljena je snimka vatrogasnih kola koja se probijaju kroz plamenu stihiju u Sitnom Gornjem.

'Spašavanje sebe i auta' - piše uz dramatičan video koji prikazuje vatreni obruč iz kojeg se ne vidi izlaz, a ispod snimke su se nanizali komentari podrške hrabrim vatrogascima.

 

Situacija u Sitnom Gornjem bila je alarmantna. U potpunosti su izgorjele dvije kuće, maslinici, vinogradi i vrtovi. Nakon nekoliko sati nadljudskog napora mjesto je obranjeno, a vatra se krenula spuštati prema Žrnovici i Podstrani.

Izdvajamo