MILJENICE CIJELOG REBRA

VIDEO: SPREMNE SU HALJINICE ZA ODLAZAK KUĆI Posjetili smo Tinu i Kiku, sijamske blizanke razdvojene na proljeće, koje uskoro napuštaju bolnicu

 
 Privatni album

'Valentina, makni prste iz usta. Vidiš kak’ je Kristina pristojna. Imate goste, rekli buju da vas nismo lepo odgojili’, tepa teta Habica miljenicama cijelog Rebra i trenutačno najpoznatijim hrvatskim bebama Tini i Kiki, sijamskim blizankama rođenima prije sedam mjeseci, kad smo im ovih dana došli u posjetu.

A teta Habica je nadimak glavne medicinske sestre, Ane Habjanec, u Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb, koja već sedam mjeseci s liječnicima i kolegicama bdije nad u ožujku razdvojenim blizankama, danas dvjema veselim i sretnim djevojčicama koje su već od rođenja morale prolaziti mukotrpni put razdvajanja.

Prošlo je više od pola godine otkako su na svijet došle prve hrvatske sijamske blizanke spojene velikim dijelom trbuha, zajedničkim crijevima i jetrom. No, nakon gotovo 15-satne operacije, 14 liječnika završilo je uspješnu operaciju, ali ipak su i s nešto strepnje čekali naredne dana da vide kako će teći oporavak. Nasreću, Tina i Kika sjajno su se oporavile od zahtjevne operacije i za petnaestak dana, kad ‘to dozvoli šefica, prof. dr. Ruža Grizelj’, s mamom Marijom i tatom Petrom prvi će put upoznati svoj novi dom, onaj u Bušetini, selu nedaleko od Virovitice, čija obnova užurbano traje.

Veliku priču o oporavku planetarno popularnih uspješno razdvojenih sijamskih blizanki koje su posljednjih mjeseci postale mezimice cijele Hrvatske, pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem.

Hanza Media

Osim priče o Valentini i Kristini Tambolaš Nedjeljni Jutarnji donosi veliku priču ‘Tko je, zapravo, Gordan Grlić Radman’, o novom ministru vanjskih poslova čiji je rječnik daleko od diplomatskog. Razgovarali smo i sa satnikom Dinkom Matijaševićem, Hrvatom koji je završio najtežu američku vojnu školu.

Ekskluzivno smo razgovarali i sa Silvijom Kutićem, vlasnikom i osnivačem najveće hrvatske IT kompanije koja se priprema za izlazak na newyrošku burzu. Vrijedi li tvrtka vodnjanskih genijalaca više od milijardu dolara, pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:46