RANO JUTROS

VIDEO: SRAMOTAN INCIDENT U SPLITU Netko je zajedno s postoljem srušio spomenik Radi Končaru na Bačvicama

 
 Screenshot / YouTube/Dalmatinski portal

U Splitu je rano ujutro došlo do ružnog incidenta.

Muška osoba je oko 4 i 40 sati iz ležišta, zajedno s postoljem, srušila spomenik Radi Končaru na Bačvicama, izvijestila je splitska policija rano ujutro, piše Dalmatinski portal.

Njihovi su novinari snimili sramotan prizor, a rijetki građani koji su se u zoru zatekli kraj Gradske knjižnice Marka Marulića, bili su šokirani.

Policija traga za počiniteljem, a o incidentu se oglasio splitski SDP.

Rušenje spomenika Radi Končaru na Bačvicama sramotan je, kukavički i zločinački čin. Na žalost, to odražava nezdravu društvenu klimu koja se uporno stvara u dijelu našeg društva, stoji u priopćenju splitskog SDP-a, piše Slobodna Dalmacija.

Kad Predsjednica ustaški pozdrav 'za dom spremni' naziva starim hrvatskim pozdravom i kad u Splitu koji je bio perjanica antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu, nema ni jedne ulice posvećene partizanima, nije ni čudo da profašistički vandali uzimaju stvar u svoje ruke na ovako bijedan način.

Nije ovo prvi antifašistički spomenik srušen u Hrvatskoj. 'Nepoznati počinitelji' srušili su ih oko tri tisuće od 1990., bez straha da će ih bilo tko otkriti i kazniti. Antifašizam kao civilizacijska vrijednost nije stvar prošlosti, već je itekako potreban i danas kad fašizam koji je nanio Splitu, Hrvatskoj, Europi i svijetu toliko zla ponovo jača, kažu u splitskom SDP-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:53