KRAJ PROMETNIM MUKAMA

VIDEO: SUTRA ZAVRŠNI PREGLED NOVOG ZAGREBAČKOG ROTORA Jutarnji doznaje kada će biti pušten u promet

 
 Igor Vignjević / CROPIX

Zagrebački rotor u nedjelju će biti otvoren za promet, kazao je to Mile Lulić, jedan od voditelja radova na rotoru.

-Sutra je interni pregled za puštanje rotora u promet. Njega će obići komisija, MUP, predstavnici Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta te projektanti i izvođači. Ako se dobije zeleno svjetlo, plan je da se u subotu navečer zatvori promet na rotoru i makne regulacija kako bismo u nedjelju u šest ujutro mogli pustiti u promet podvožnjak i rotor - kazao je Lulić.

- Ovo je sad praktički jedna faza privremen regulacije do konačnog završetka tramvajske pruge i svih uklopa u manje prometnice koje su vezane za rotor. Koristit ćemo veliki dio novoizgrađenih prometnica, te zatvaramo privremene prometnice uz nasip, a za prometovanje će biti zatvoren dio Riječke ulice i ulice Mate Parlova na Kajzerici - dodaje Lulić.

Kao što je kazao, radovi na rotoru će se nastaviti na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te na uređenju okoliš. Ukupno je oko 360 ljudi u posljednjih godinu dana radilo na jednom od najvažnijih čvorišta u Zagrebu, i to skoro bez prestanka. Rotor je jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba, a njegova rekonstrukcija koštala je 331,6 milijuna kuna.

Čak 273 milijuna kuna sufinancirano je iz fondova EU, 48 milijuna iz državnog proračuna, a Grad Zagreb je za njegovu gradnju izdvojio oko 11 milijuna kuna.

Zagreb, 030120.
Radovi na remetineckom rotoru privode se kraju. Fotografije snimljene iz zdraka dronom
Foto: Igor Vignjevic / CROPIX
Igor Vignjevic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:41