VELIKA ISTRAGA JUTARNJEG

VIDEO: TAJNI PLAN ZBOG KOJEG JE SMIJENJEN NOGALO Otkrivamo sve detalje iznenadne smjene dugogodišnjeg ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak

 
Boro Nogalo
 Neja Markicevic / CROPIX

U rujnu 2018. godine ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dobio je poziv iz Gradskog ureda za zdravstvo na čijem je čelu Vjekoslav Jeleč.

Tema razgovora - prijedlog za revitalizaciju područja oko bivše bolnice za plućne bolesti i sanatorij Brestovac. Riječ je o području od gotovo 80 tisuća metara kvadratnih na Medvednici, čijim će dijelom ići i trasa nove Sljemenske žičare. Prijedlog je išao u smjeru da se na tom području sagradi novi centar u postojećim gabaritima, koji bi bio rehabilitacijskog i zdravstvenog karaktera.

Osim toga, novi centar na Brestovcu bio bi otvorenog tipa, a cijeli novi objekt imao bi i rekreacijsku zonu sa sportskim sadržajima te wellness zonu. Od međustanice Brestovac, koja će biti u funkciji nakon završetka žičare, bio bi udaljen oko 500 metara.

U bolnici su se prihvatili zadatka, vrlo brzo poslali dokumentaciju s planom da se cijeli projekt prijavi na fondove za brownfield lokacije. Nakon toga, umjesto daljnjih pregovora i dogovora, zavladala je omerta oko tog projekta. Kako nam je sam Boro Nogalo, od ove srijede smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka, priznao u kasnijem razgovoru, počele su pucati veze između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Ne znam otkud vam ta informacija za centar na Brestovcu, ali točna je. Mi smo dobili prijedlog Gradskog ureda i složili program, a onda je sve zastalo. Zašto? Ne znam. Vi istražite - kratko nam je u subotu ujutro poručio Nogalo.

Reporteri Nedjeljnog Jutarnjeg u protekla su tri dana istražili što se krije iza naprasne smjene dugogodišnjeg šefa Dječje bolnice Srebrnjak, koji je tu zdravstvenu ustanovu vodio pune 23 godine, i zbog čega je pukla ljubav između njega i Milana Bandića čija je suradnja godinama bila i više nego srdačna. Prema mišljenju naših sugovornika koji su dobro upoznati s ovim slučajem, tri su Nogalova grijeha. Jedan službeni i dva neslužbena...

(...)

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U NEDJELJNOM JUTARNJEM

U sutrašnjem Jutarnjem još možete pročitati i:

- Iza kulise predizbornih skupova kandidata koje prema anketama dijeti tri posto

- ALKOHOL U DRŽAVNIM TVRTKAMA Od 121 radnika koji su pili na poslu, samo njih 8 dobilo otkaz

(...)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:08