VELIKA ISTRAGA JUTARNJEG

VIDEO: TAJNI PLAN ZBOG KOJEG JE SMIJENJEN NOGALO Otkrivamo sve detalje iznenadne smjene dugogodišnjeg ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak

Zagreb, 051219.
Djelatnici djecje bolnice Srebrnjak spontano su se okupili nakon smjene ravnatelja Bore Nogala. Zabranjeno im je odrzavanje konferencije za medije, kao i obracanje sada vec bivseg ravnatelja u krugu bolnice tako da je on izjavu za medije dao na nogostupu ispred ulaza u bolnicu.
Na fotografiji: Boro Nogalo.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Boro Nogalo

 

U rujnu 2018. godine ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dobio je poziv iz Gradskog ureda za zdravstvo na čijem je čelu Vjekoslav Jeleč.

Tema razgovora - prijedlog za revitalizaciju područja oko bivše bolnice za plućne bolesti i sanatorij Brestovac. Riječ je o području od gotovo 80 tisuća metara kvadratnih na Medvednici, čijim će dijelom ići i trasa nove Sljemenske žičare. Prijedlog je išao u smjeru da se na tom području sagradi novi centar u postojećim gabaritima, koji bi bio rehabilitacijskog i zdravstvenog karaktera.

Osim toga, novi centar na Brestovcu bio bi otvorenog tipa, a cijeli novi objekt imao bi i rekreacijsku zonu sa sportskim sadržajima te wellness zonu. Od međustanice Brestovac, koja će biti u funkciji nakon završetka žičare, bio bi udaljen oko 500 metara.

U bolnici su se prihvatili zadatka, vrlo brzo poslali dokumentaciju s planom da se cijeli projekt prijavi na fondove za brownfield lokacije. Nakon toga, umjesto daljnjih pregovora i dogovora, zavladala je omerta oko tog projekta. Kako nam je sam Boro Nogalo, od ove srijede smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka, priznao u kasnijem razgovoru, počele su pucati veze između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Ne znam otkud vam ta informacija za centar na Brestovcu, ali točna je. Mi smo dobili prijedlog Gradskog ureda i složili program, a onda je sve zastalo. Zašto? Ne znam. Vi istražite - kratko nam je u subotu ujutro poručio Nogalo.

Reporteri Nedjeljnog Jutarnjeg u protekla su tri dana istražili što se krije iza naprasne smjene dugogodišnjeg šefa Dječje bolnice Srebrnjak, koji je tu zdravstvenu ustanovu vodio pune 23 godine, i zbog čega je pukla ljubav između njega i Milana Bandića čija je suradnja godinama bila i više nego srdačna. Prema mišljenju naših sugovornika koji su dobro upoznati s ovim slučajem, tri su Nogalova grijeha. Jedan službeni i dva neslužbena...

(...)

 

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U NEDJELJNOM JUTARNJEM

U sutrašnjem Jutarnjem još možete pročitati i:

- Iza kulise predizbornih skupova kandidata koje prema anketama dijeti tri posto

- ALKOHOL U DRŽAVNIM TVRTKAMA Od 121 radnika koji su pili na poslu, samo njih 8 dobilo otkaz

(...)

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo