POŽARI LOKALIZIRANI

VIDEO: TRI POŽARA NA ŠIBENSKOM PODRUČJU Gori u blizini velikog trgovačkog centra, vatra se približila kućama, u akciji i kanader

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2018. u 17:10

Sibenik,Primosten Burni, 240108. Na predjelu Kalina gdje je bjesnio pozar pred tri godine ponovno je buknu iz za sada neutvrdjenih uzroka. Gorjela je suha trava
Ante Baranic / CROPIX

ilustracija

 

NOVO 18:20 - Lokalizirana su tri požara koja su u srijedu između 14 i 16 sati buknula na šibenskom području, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

"Sva tri požara su lokalizirana, kanader se povukao u bazu oko 17 sati, a gasitelji su još na terenu i radi se na dogašavanju", rekao je Dukić.

Prvi požar buknuo je u 14 sati između Dubrave i Industrijske zone Podi, gorjelo je nisko raslinje, a gasila su ga 23 vatrogasca Javne vatrogasne potrojbe Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibenika, Brodarice, Grebaštice i Zablaća, s 8 vozila i uz pomoć kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

U 15,17 sati županijski centar 112 dobio je dojavu o požaru na benkovačkoj cesti prema Vodicama kod Velike Grabovice, a gasili su ga vatrogasci iz DVD-ova Vodice, Zaton i Tisno, uz pomoć kanadera, koji je zatim preusmjeren na požar u blizini Šibenskog mosta, koji je planuo oko 15,45 sati, izvijestili su iz MORH-a.

---------------------------------------

U Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci se bore s tri požara. Prvi požar buknuo je kod Dubrave kod Šibenika, a potom je vatra buknula na benkovačkoj cesti i u Njivicama kraj šibenskog mosta.

- Požar između Dubrave i Poda i dalje gase 23 vatrogasca s 8 vozila, a u međuvremenu smo, točnije u 15,17 sati, dobili dojavu o požaru na Benkovačkoj cesti kod Lovačkog doma Vodice. Tamo se nalaze vatrogasci DVD-ova Vodice, Zaton i Tisno - rekao je operater Centra 112 za portal Šibenik.in.

Posljednji požar je buknuo u Njivicama oko 15,45 sati, a kako su vatrogasci raštrkani po županiji, tamo su upućeni vatrogasci DVD Pirovac. Gori iza trgovačkog centra Supernova, a požar je u neposrednoj blizini kuća.

Iz MORH-a su potvrdili da je u zrak dignut kanader koji sudjeluje u gašenju sva tri požara.

- Na gašenja požara koji je obuhvatio nisko raslinje na području Dubrave industrijske zone Podi u Šibeniku oko 15.00 sati upućen jedan Canadair CL-415, koji je ubrzo preusmjeren na novu lokaciju gašenja požara u šire područje Vodica (Velika Grabovica), nakon čega je upućen na gašenje trećeg požarišta koji je izbio kod Šibenskog mosta - stoji u priopćenju MORH-a.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo