IZA REŠETAKA

VIDEO: U ŠPANJOLSKOJ PALA DESETEROČLANA BANDA PLJAČKAŠA IZ HRVATSKE Upadali su u vile i krali luksuzni nakit, tri žene bile zadužene za obijanje brava

 
 Youtube/Screenshot

Ukupno deset osoba, tri žene i sedmero muškaraca, uhićeno je u španjolskim gradovima Torrevieja i Malaga zbog niza pljački, javljaju španjolski mediji.

Prema izvješću Nacionalne policije, deseteročlana banda, od kojih su većina hrvatski državljani, imali su sjedište u Torrevieji, a pljačkali su u pokrajinama Alicante, Almeria, Murcia, Malaga i Valladolid.

Članice bande bile su eksperti za obijanje brava prilikom upada na nezaštićena imanja. Muškarci su pronalazili prikladne kuće za pljačku te su tijekom pljački držali stražu.

Prvi put su im ušli u trag nakon jedne pljačke s uporabom sile u Cartageni, nakon čega su ih pratili do sjedišta u Torrevieji. Policija je tada uočila da su članovi bande svoja vozila razbacali po susjedstvu jer nisu željeli privući pozornost.

Tijekom akcije na kuću osumnjićenih pljačkaša, policija je uhitila sedmero ljudi, pronašla veliku količinu skupocjenog nakita i drugih stvari za koje se vjeruje da su pljačkaški plijen te su pronašli četiri vozila koja su koristili.

Još troje članova bande uhićeni su nakon provale u jedan stan u Malagi. Policija sada želi pronaći vlasnika pokradenog nakita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:09