ODLAZAK TV REPORTERA

VIDEO: UMRO SMILJKO ŠAGOLJ Poznati televizijski novinar iznenada preminuo u 67. godini u Splitu

 l. Andrijic

Novinar Smiljko Šagolj jutros je iznenada u 67. godini umro u svojem domu u Splitu.

"Nisu nam poznati uzroci smrti, Smiljko se jutros pripremao za put na Kupres i iznenada je umro, a pretpostavljamo da je riječ o moždanom udaru ili zatajenju srca”, kazao je njegov brat Ilija.

Smiljko Šagolj je u svojoj dugogodišnjoj novinarskoj karijeri radio za Radioteleviziju Sarajevo, a krajem 1989. godine počeo je raditi za tadašnju Televiziju Zagreb, kasnije za Hrvatsku televiziju, za koju je izvješćivao i o ratnim zbivanjima iz BiH.

Smiljko Šagolj završio je studij filozofije i psihologije 1968. u Sarajevu za nepune tri godine i bio je proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Po posebnom odobrenju rektora, diplomski ispit položio je puno prije roka s najboljom ocjenom.

Radio je kratko kao profesor u sarajevskoj gimnaziji, a zatim se zaposlio na Televiziji Sarajevo. Radio je kao novinar, a potom obnašao i brojne dužnosti - od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa. Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada i zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajevo.

Po završetku rata Šagolj je predavao na Sveučilištu u Mostaru. Autor je četiri knjige koje su i udžbenici na predmetu Televizija i Odjelu politologije. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu magistrirao je s temom "Lokalne TV i procesi globalizacije", te doktorirao na temu: „Novinstvo i nastanak nacija”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:36