RUŽAN INCIDENT

VIDEO: USRED POSJETA PUPOVCA I KAJTAZIJA PRIBISLAVCU DOŠLO DO OBRAČUNA Zamjenik načelnice nasrnuo na šefa Vijeća romske nacionalne manjine

 
 Facebook/Željko Balog

U ranim poslijepodnevnim satima u Pribislavcu u Međimurskoj županiji došlo je do verbalnog obračuna, a zatim i fizičkog nasrtaja Željka Baloga, zamjenika načelnice Općine Pribislavec, na Matjaša Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju.

PU međimurska zaprimila je nešto poslije 12:30 sati dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Pribislavcu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraživanja su u tijeku, javlja portal eMeđimurje.

Kako se neslužbeno doznaje, do verbalnog sukoba između nekoliko osoba je došlo prilikom posjeta posebne radne skupine koju je formirao saborski Odbor za ljudska prva i prava nacionalnih manjina. Tu su bili Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj 'Kali Sara' i drugi.

Međimurski portal javlja da je jedna osoba ozlijeđena. Kako doznajemo iz ureda zastupnika Kajtazija, zamjenik načelnice Balog nasrnuo je na ranije spomenutog Oršuša, koji je zatražio liječničku pomoć.

Drugi detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Na Facebooku se pojavila i snimka dijela događaja koju je objavio Željko Balog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:34