NISKE TEMPERATURE

VIDEO: USRED PROLJEĆA DIJELOVE HRVATSKE ZABIJELIO OBILAN SNIJEG Mnogi su bili skeptični prema najavama meteorologa, ali prognoze su se obistinile

 
 Marko Todorov / Cropix

Rijetko niske temperature za svibanj dočekale su Hrvatsku u nedjelju ujutro, a vrijeme se nije puno promijenilo ni tokom dana. Premda se prema podacima DHMZ-a snijeg zadržava tek na Zavižanu gdje su izmjerena tri centimetra, pahulje su zabijelile i Sljeme.

Premda smo kalendarski debelo zakoračili u proljeće, na Sljemenu vladaju zimski uvjeti koje je zabilježio naš fotoreporter Marko Todorov.

Ne radi se o debelom snježnom prekrivaču, a i vidljivo je da se na cestama ne zadržava, no ipak je iznenadio građane. Snijeg su jutros zabilježile i kamere na Platku kod Rijeke.

U velikom dijelu Hrvatske temperature tijekom dana nisu prešle 10°C, a možda je najviše problema uzrokovao jak vjetar diljem zemlje zbog kojeg su zatvorene i neke ceste.

FOTOGALERIJA: Snijeg na Sljemenu

Kako javlja HAK, zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su na autocesti A1 Maslenica i Sveti Rok, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga-Svete Marije Magdalene, Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Već se za sutra najavljuje postupno dizanje temperature. Ujutro je još ponegdje, a posebno u gorskim dijelovima, moguć snijeg. Poslijepodne dolazi postupno razvedravanje sa zapada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:17