12. IGRAČ

VIDEO: ZAPREŠIĆ BOYS ŠALJU U RUSIJU NOVU HIMNU NAVIJAČA Hoće li 'Igraj moja Hrvatska' postati nasljednica 'Srca vatrenog'?

 
 Promo

Bend koji je svojim navijačkim himnama „Srce vatreno“, „Samo je jedno“ i „Neopisivo“ ujedinio Hrvate, napisao je i otpjevao novu budnicu „Igraj moja Hrvatska“ koja će biti glazbena kulisa SP-a u Rusiji jer odzvanja ponosom te zorno dočarava osjećaj i privrženost kojom se prati nogometna repezentacija.

Pjesmu autorski potpisuju Marko Novosel, Bojan Šalamon Shalla te renomirani hrvatski autor Ante Pecotić koji se odlično snašao u ovoj, za njega novoj, navijačkoj priči. Zaprešić boysi ovom pjesmom momcima iz nacionalne vrste žele dati dodatni motiv na terenu i poručiti, kako kažu, da su uvijek uz njih, te navijačima darovati himnu koju će mnoge generacije nositi u srcu.

Tko su Zaprešić boys? I kako je moguće da se grupa navijača "odmetne" u glazbene vode? Višegodišnjim "stažem" na tribini krajem devedesetih te početkom novog stoljeća, ekipa iz Zaprešića postaje priznata i štovana od strane svojih suboraca na tribini. Status koji se ne stječe nimalo lako u navijačkom svijetu. Nekako u isto vrijeme jedan od pripadnika ekipe sklada pjesme za tribine koje su i dan danas opće prihvaćene.

2005. godine, vraćajući se sa jedne od utakmica, našli su se u lokalnom studiju u Zaprešiću, inače bazi tada još ne sasvim afirmirane grupe Connect i u dobrom raspoloženju snimili svoj prvi studio session. Tako su došli do ideje da zajedno snime navijačku pjesmu "Boja mojih vena". Pjesma je bila dobro prihvaćena, ali na lokalnom nivou i isključivo među navijačima Dinama pa su došli na ideju da snime jednu nacionalnu pjesmu. Idealna prilika za to je bilo SP u Njemačkoj 2006. godine. Tada je nastalo "Srce vatreno" u suradnji sa Markom Lasićem poznatijim kao Nered.

Nakon toga vraćaju se ekipi iz kvarta te sa grupom Connect rade "Samo je jedno", pjesmu koja je bila posvećena Hrvatskoj reprezentaciji za vrijeme EP-a u Austriji i Švicarskoj 2008. Ta pjsma je ujedno bila i prekretnica u njihovom glazbenom životu, nakon koje su odlučili napraviti zaokret te zaploviti samostalnim glazbenim vodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:06