U MEĐUGORJU

VIDEO: ZDRAVKO MAMIĆ SE OKRENUO BOGU? Pogledajte što bivši prvi čovjek hrvatskog nogometa radi dok Vatreni pobjeđuju u Rusiji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.07.2018. u 09:07

Dalmacija Danas, Facebook

Snimka navodno prikazuje Zdravka Mamića među vjernicima, a čuje se i kako vodi molitvu "Zdravo Marijo"

 

Internetom kruži snimka na kojoj se navodno vidi i čuje Zdravka Mamića koji u Međugorju na mikrofon vodi molitvu među okupljenim vjernicima.

Bivši izvršni direktor Dinama, koji je pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, u Bosnu i Hercegovinu otišao je dan prije izricanja presude početkom lipnja, i više se nije vratio. Ondje je dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Pogledajte snimku koju je objavio portal Dalmacija Danas:

 

Podsjetimo, tijekom srijede Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ocijenilo je da nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj i takvo je mišljenje proslijedilo Sudu BiH koji treba donijeti konačnu odluku o takvom zahtjevu hrvatskog pravosuđa.

Pozivajući se na svoje neimenovane izvore u državnom tužiteljstvu, Dnevni avaz je naveo da je u utorak poslan prijedlog Sudu BiH da se odbije zahtjev za izručenje.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je zahtjev za Mamićevo izručenje uputilo tijelima vlasti u BiH 18. lipnja, a pravorijek u ovakvim slučajevima donosi Sud BiH.

"Avaz" konstatira kako je mišljenjem Tužiteljstva BiH po kojemu ne postoje zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj, olakšan posao Sudu BiH koji sada može samo konstatirati tu činjenicu.

"Više nema nikakvih izgleda da se Mamića izruči Zagrebu čime se saga o najtraženijem hrvatsko-bosanskom bjeguncu, kako stvari stoje, privodi kraju", piše list.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo