PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

'VIDIM DA SE SVE KONAČNO SMIRILO, KAD - ETO NJE!' Milanović žestoko opleo po Kolindi Grabar-Kitarović

 
Zoran Milanović
 Goran Mehkek / CROPIX

Predizbornu kampanju Zoran Milanović nastavio je na otoku Korčuli gdje je u istoimenom gradu otvoreno progovorio o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Andreju Plenkoviću, slučaju 'Saucha', previranjima u HDZ-u...

Milanović se, očekivano, najoštrije obratio Kolindi i to zbog pisma koje je poslala Miloradu Pupovcu. Podsjećamo, ona je u pismu čelniku SDSS-a napisala da 'on na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku'.

- Vidim da je Pupovac održao pressicu. Vidim i da se nakon nje smirila situacija u Vladi. I na kraju cijele priče - eto nje! Pupovac je rekao što je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti. Gledam te providne duple paseve između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje - rekao je Milanović, prenosi N1 televizija, te nastavio:

- Radi se o 11 balavaca koji su zaustavljeni na granici, ali glavno da se o nečemu priča, to odgovara i Vulinu i Vučiću i Grabar Kitarović, ali ne priča se o onome o čemu se treba pričati - rekao je Milanović osvrnuvši se na pokušaj nenajavljenog ulaska pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku.

- Ovo je borba za dušu Hrvatske, a ono što radi Kitarović i drugi u dealu s Beogradom s čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore u proteklih sto godina, kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije - rekao je Milanović.

Predsjednici je dao i prijedlog da pročita knjigu "Razmo u skitnji", autorice Astrid Lindgren, koja je napisala i poznatu "Pipi Dugu Čarapu".

- To nek' si pročita. Ima dosta simbolike oko političih skitanja - rekao je Milanović.

Onda je na red došao i Andrej Plenković koji je u utorak rekao da Milanović ima kompleks.

- On nije predsjednički kandidat i mislim da nikad neće biti u poziciji da bude, jer ga ne mogu za ruku voditi kao što su ga doveli za čelnika HDZ-a. Ja sam mu rekao da je bolje za njega da šutim i ostat ću pri tome. Ako pobijedim, bit će mi najbolji suradnik, skupa s Bandićevim žetonima, jer ja ću biti predsjednik, a on premijer - rekao je Milanović.

Bivši predsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika države komentirao je i ambicije Mire Kovača da zasjedne na čelo HDZ-a.

- Ja sam bio predsjednik SDP-a i oni me podržavaju na ovim izborima. Kolinda Grabar Kitarović je Karamarkov projekt za predsjednicu i taj projekt je uspio. Od mog odlaska s čela SDP-a, ja se u toj stranci mogu pojaviti, ona mi pomaže. U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov. Plenković je zalutao u tu stranku i sad se s tim mora nositi. Čekaju ga stranački izbori, predviđam dosta tešku borbu i ne veselim se tome, jer to nije dobro za hrvatsku stabilnost. HDZ ne treba nestati i neće ga nestati, ali načinom na koji radi i živi šalje određene poruke, a bojim se da u ovom trenutku ta stranka nije spremna za besprijekorne izbore - rekao je Milanović, prenosi N1 televizija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:38