REFORME U HGK-A

VIDOŠEVIĆEVI MERCEDESI NA AUKCIJI Novi šef HGK uveo promjene i riješio se luksuznih automobila

Auti su vraćeni leasing kući kako bi išli u prodaju. Najskuplji ima početnu cijenu od 420 tisuća kuna
 Ronald Goršić/CROPIX

“Mercedes-Benz, CLS 350, sportski paket, grijanje sjedala, ambijentalna rasvjeta...”, sadržaj je oglasa Mercedesove leasing kuće koja nudi na prodaju jedan od tri luksuzna Mercedesa koja je Hrvatska gospodarska komora imala dok ju je vodio Nadan Vidošević.

Početna cijena tog Mercedesa na aukciji je 420 tisuća kuna.

Novi predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović, zatražio je da se HGK riješi luksuznih automobila u sklopu programa štednje. Predsjednik Burilović vozi se u Pasatu, službenom vozilu iz voznog parka Komore. Iz Ureda za odnose s javnošću HGK potvrdili su nam da je u sklopu programa ušteda koje se provode kroz reformu HGK dio vozila vraćen leasing kućama. - Prvenstveno se radi o vozilima visoke klase koja nisu primjerena gospodarskoj situaciji, Mercedesu CLS klase i B klase - odgovaraju iz HGK.

U Upravni odbor HGK, i to na prvoj sjednici koju je vodio Burilović, odlučio je da se Mercedes CLS 350 i B200 vrate ugovornom partneru Mercedes-Benzu kako bi ih ta tvrtka prodala. Sportski Mercedes CLS 350 CDI Komora je kupila 2011. godine. Drugi, nešto jeftiniji Mercedes B200 CDI Vidošević je kupio 2012. godine, a danas mu je početna cijena 190.000 kuna.

Isto tako, Burilović je srezao i broj direktora sa 17 na osam, doznajemo da uvodi i internu kontrolu, centralnu nabavu, te da je smanjio troškove tiska. Neslužbeno doznajemo i da je kroz program zbrinjavanja otpustio 150 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:26