ODRŽAO PRESICU

VILI BEROŠ PROGOVORIO O MUŠKARCU KOJI JE UMRO U ISTRI 'Bio je samoizolaciji, ali imao je blage simptome i nisku temperaturu'

 
Vili Beroš
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji u Saboru rekao je da su mali izgledi da je muškarac u Istri preminuo od posljedica koronavirusa.

- Želim biti odgovoran, želim imati cjelokupnu informaciju i najbolje je o takvim stvarima raspravljati na redovitim pressicama. Međutim, znam da je muškarac bio u samoizolaciji, ali i da nije imao značajnu temperaturu i jake simptome. Stoga je malo izgledno da je preminuo od koronavirusa - rekao je Beroš.

Ministar je također upitan je li bolnica Dubrava spremna za prihvat pacijenata koji boluju od virusa.

- Bolnica u Dubravi će biti spremna kada bude to potrebno. Ona će poslužiti za prijam najtežih bolesnika, kojih, nadamo se, neće biti previše. U toj bolnici liječili bi se najteži bolnici s respiratornom potporom, a druga mjesta su limitirana s tom opremom.

Beroš je otkrio kako je uopće pao izbor na Dubravu.

- Planirali smo pacijente stavljati u više ustanova s krevetima s intenzivnom njegom, ali to se napravilo u Italiji i loše je završilo. Zato smo se odlučili za jedan objekt i procijenili smo se da je Dubrava idealno mjesto za to. Znamo za problem s ventilacijskim sustavom, ali to se može anulirati. Puno je više prednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:00