PROBLEMI USPORILI REALIZACIJU

Vinkovački kafić 'Buba bar', u kojem će raditi osobe s Downovim sindromom i intelektualnim teškoćama, trebao bi se uskoro otvoriti

 
 URED ŽUPANA / Vukovarsko-srijemska županija

Vinkovački 'Buba bar', u kojem će raditi osobe s Downovim sindromom i intelektualnim teškoćama, trebao bi uskoro biti otvoren, nakon niza problema s kojima se u realizaciji projekta suočila Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" Vinkovci, najavljeno je u utorak.

Projekt 'Buba bara' pokrenula je vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom 'Bubamara', a u kafiću će raditi desetak članova udruge, koji će pića spremati, točiti i posluživati, rekao je predsjednik Udruge Bubamara Tomislav Velić.

U uređenje prostora u centru Vinkovaca uz financijsku potporu Grada Vinkovaca uloženo je između šest i sedam milijuna kuna, a cijeli projekt provodi se već tri godine.

URED ŽUPANA / Vukovarsko-srijemska županija

"Još nam je ostalo za ishoditi nekoliko papira i 'Buba bar' može početi s radom. Želja nam je invalidne osobe kroz ovaj projekt uključiti u tržište rada i pokazati ovom društvu koliko osobe s invaliditetom znaju i vrijede", naglasio je Velić. Vinkovačka Udruga "Bubamara" pričom oko 'Buba bara' pokušava ljudima osigurati ustavno pravo na rad i samim tim na osjećaj vrijednosti koje rad donosi, dodao je.

Napominje da je 'Buba bar', iako još uvijek nije otvoren, pridonio promjeni nacionalne politike kroz izmjene i dopune zakona kojima je osigurano da osobe s invaliditetom sada mogu raditi, a da im se ne oduzme invalidnina.

"To pitanje još nije do kraja riješeno, ali mi ćemo ustrajati u svojim namjerama, jer osobe s invaliditetom imaju pravo na rad", poručio je predsjednik Udruge 'Bubamara'.

Najavljuje da cilj 'Bubamare' nije samo zaposliti desetak osoba s invaliditetom u 'Buba baru', već je na prvom mjestu nacionalna vidljivost kako bi osobe s invaliditetom, bez obzira kojim se poslovnim modelom željele baviti, ušle u svijet rada.

URED ŽUPANA / Vukovarsko-srijemska županija

'Buba bar' je, pred skorašnje otvorenje, posjetio danas vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kako bi se upoznao s budućim radom toga objekta u čijem se sastavu, pored kafića, nalazi i kuglana.

Vukovarsko-srijemska županija aktivno podržava vinkovačku Udrugu Bubamaru u brojnim projektima, rekla je županijska pročelnica za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.

"Koliko smo čuli u razgovoru s predsjednikom Bubamare, najveći izazovi u realizaciji ovoga projekta birokratske su naravi. Nastojimo apelirati u ministarstvima da se ovakvi projekti administrativno što više rasterete", dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:40