'DOKAZALI SMO ZAKONITOST'

'VIŠE JE BIO NA KAVAMA NEGO NA RADNOM MJESTU, A TO NISMO TOLERIRALI' Je li ovo prvi neradnik u nekoj javnoj službi kojemu su uspjeli dati otkaz?

OBJAVLJENO:
 • 02.09.2018. u 13:01

 • Profimedia, Alamy

  Ilustracija

   

  Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić u petak je na svojem Facebook profilu objavio da je sud tog dana u predmetu koji je protiv Vrgorca radi otkazivanja ugovora o radu pokrenuo bivši djelatnik jedne gradske ustanove presudio u korist Grada Vrgorca.

  "Jednostavno, zaposlenik u jednoj gradskoj ustanovi je više bio na kavama nego na radnom mjestu. To nismo tolerirali i na sudu smo dokazali zakonitost otkazivanja ugovora o radu", napisao je Pranić.

  Gradonačelnik Vrgorca je napomenuo da zbog ušteda nitko nov nije primljen na rad u tu ustanovu te da se redovni posao te ustanove odvija bez nekih bitnih razlika.

  "Ako netko misli da je zaštićen ugovorom na neodređeno u javnom sektoru i može raditi što ga je volja za vrijeme radnog vremena, vara se. Plaća na radnom mjestu se treba zaslužiti inače je to radno mjesto samo dodatno neopravdano financijsko opterećenje", zaključio je.

  Ivo Ravlic / CROPIX

  Ante Pranić

   

  Korisnici Facebooka na Pranićevu su objavu reagirali 194 puta, i to većinom pozitivno, a u komentarima su njegov potez pohvalili.

   

  Podsjećamo, krajem travnja ove godine Grad Vrgorac najavio je uvođenje mogućnosti da građani kroz anketu ocjenjuju učinkovitost javnih službi grada.

  Uz to, najavljeno je da će pročelnik Jedinstvenog odjela Goran Ćulav svoje podređene ocjenjivati prema stručnosti, kreativnosti i samostalnosti, inicijativnosti, kvaliteti obavljenog rada, opsegu obavljenih poslova i poštivanju zadanih rokova, poštivanju radnog vremena, odnosu prema suradnicima i strankama u postupku, te timskom radu. Raspon ocjena, odnosno bodova ide od jedan do pet.

  Gradonačelnik Pranić tada je rekao da zaposlenicima koji budu dobro ocijenjeni mogu dobiti i povišicu, ali i da oni koji budu dobili loše ocjene mogu dobiti otkaz.

  Izdvajamo