KRAJ SAGE

VIŠE NEMA DILEME TKO JE ŠEF HDSSB-a Mostov ministar Kovačić odlučio da je predsjednik Glavašu odan Dragan Vulin, a ne disident Šišljagić

Reći ću samo da sam razočaran sustavom, ali to nas neće omesti u našem daljnjem radu i izlasku na izbore, rekao je Šišljagić.
 HANZA MEDIA

Dragan Vulin i pravno je predsjednik HDSSB-a. Odlučilo je tako Ministarstvo uprave, koje je dva mjeseca od podnošenja odbilo zahtjev Vladimira Šišljagića da ga se u Registru političkih stranaka upiše kao predsjednika HDSSB-a.

Podsjetimo, Šišljagić je zahtjev uputio nakon što je na izbornom saboru stranke kojeg je njegova frakcija održala 10. prosinca 2016., izabran za novog predsjednika HDSSB-a. Vulin i njegovi istomišljenici, pak, nikada nisu priznali taj izborni sabor, nego su mjesec dana poslije održali svoj na kojem je on dobio novi mandat na čelu stranke. Ministarstvo uprave konačno je 22. veljače 2017. donijelo rješenje u kojem stoji da Šišljagićev "zahtjev nije osnovan".

- Ovime je zatvorena knjiga unutarstranačkog sukoba koji je počeo prije četiri i pol mjeseca. Više nema dileme tko je predsjednik HDSSB-a, niti više itko može govoriti o dva HDSSB-a. U rješenju jasno stoji da je "kao osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje stranke upisan Dragan Vulin, predsjednik stranke". Drago mi je i s ljudske strane da se potvrdilo ono što sam od prvoga dana govorio, a ovim putem pozivam sve HDSSB-ovce, koji su bili zbunjeni te se pod utjecajem obmana i neistina svrstali uz drugu stranu, da se vrate u okrilje HDSSB-a, poručio je Vulin.

U obrazloženju odluke koju potpisuje ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić, stoji da sjednica Glavnog odbora stranke 10. studenoga 2016., a potom i sjednica Sabora stranke mjesec dana poslije "nisu valjano sazvane, zbog čega se ne mogu smatrati pravovaljanima niti odluke usvojene na istoj".

Šišljagić nam se naknadno javio i kazao da rješenje nije dobio, zbog čega je opet "opleo" po Ministarstvu uprave.

- Nevjerojatan je hoštapleraj ne poslati rješenje podnositelju zahtjeva, a onda opet s Glavašem i Vulinom ispod žita dilati s tim rješenjem. Međutim, s obzirom na koaliciju HDSSB-a i HDZ-a te odnos Plenkovića prema Vulinu i Glavašu ovo nije neočekivano. Za nas se ništa ne mijenja. Glavaševom HDSSB-u želimo svaku sreću, a mi s njima više nemamo ništa. Reći ću samo da sam razočaran sustavom, ali to nas neće omesti u našem daljnjem radu i izlasku na izbore, rekao je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:49