LOV NA ČAGLJEVE

VIŠE NIJE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI Irački migrant kojeg je tijekom lova nehotice propucao lovac iz Zagreba se oporavlja

Igor Ilić
 Igor Ilić Facebook

Više nije u opasnosti život iračkog migranta kojega je u noći na utorak kod Jasenovca nehotice ustrijelio lovac tijekom lova na čagljeve i nanio mu po život opasne ozljede.

Izvijestila je to u petak sisačko-moslovačka policija, koja je informacije i zdravstvenom stanju 31-godišnjeg Iračanina dobila od zagrebačkog KBC-a gdje je migrant prevezen na liječenje.

U lovištu kod Jasenovca 57-godišnji lovac je, za vrijeme zakonitog lova i dopuštenja za lov divljači, u noći na utorak oko 1.30 sati iz lovačke puške ispalio hitac i pogodio čaglja, no zrno je pogodilo i Iračanina koji je bio u grmlju, gdje se skrivao nakon što je sa skupinom migranata nezakonito ušao u Hrvatsku.

Pošto je pucao ne uvjerivši se prethodno da su smjeru pucanja nema nikoga, 57-godišnjeg lovca policija je prijavila da je iz nehaja počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Liječnička pomoć ranjenom Iračaninu pružena je u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške ozljede opasne za život, pa je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb.

Policija je potvrdila da je lovac bio u organiziranom lovu na divlje svinje i čagljeve, te da je ranjenome prvi pružio pomoć i pozvao Hitnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:07