TRADICIONALNO PUTOVANJE

VIŠE OD 2300 KARLOVAČKIH HDZ-ovaca IDE NA HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE Put Hercegovine će u karavani od 50-ak autobusa, aktivist presretan

 
Međugorje, ilustracija
 Denis Jerković / CROPIX

Više od 2300 karlovačkih HDZ-ovaca i njihovih prijatelja sljedeći vikend provest će na duhovnoj obnovi u Međugorju. Vodi ih predsjednik županijskog HDZ-a, župan Damir Jelić. Put Hercegovine će u karavani od pedesetak autobusa, te će tamo popuniti tridesetak smještajnih objekata. Cijena će biti vrlo povoljna, oko 100 kuna po čovjeku, jer će se za ostalo pobrinuti stranka i donatori. Ukupno trošak bit će oko milijun kuna.

Iz HDZ-a su potvrdili putovanje rekavši kako je ovo treće takvo hodočašće, ali brojke nisu otkrivali.

- Damir Jelić kao predsjednik županijske organizacije nastavio je tradiciju koju je uveo njegov prethodnik Ivan Vučić, koji je 2009. i 2012.godine vodio hodočasnike u Međugorje. Odaziv je pozitivan, točnije vrlo velik. Cijena hodočašća je prilagođena svakom ponaosob, a kretala se od 100kn na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine. Što se tiče broja članova koji putuju na hodočašće, ne možemo vam reći točnu brojku jer u hodočašće nisu uključeni samo članovi. Zastupljene su skoro sve općinske i gradske organizacije kao što je to bilo i prethodna dva puta - kažu u tajništvu HDZ-a.

Koriste priliku, kažu, pa javno zahvaljuju domaćinima u Međugorju "koji su nas kao i prethodna dva puta ugostili te nam izašli u susret i umanjili cijenu noćenja" te napominju kako je "ovo hodočašće, kao i ono 2009. i 2012. godine izričito duhovnog karaktera i održava se već tradicionalno na inicijativu gradskih i općinskih organizacija te naših članova i simpatizera".

Karlovac, 090114.
Clanovi HDZ-a u organizaciji Gradskog odbora te stranke otputovali su danas u Hercegovinu na duhovnu obnovu u Karmelu Sv. Ilije Buskom Blatu na trodnevnu duhovnu obnovu.
Na fotografiji: Gradonacelnik Karlovca Damir Jelic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX
Na fotografiji: Damir Jelić, tada gradonačelnik Karlovca, vodi HDZ-ovce na duhovnu obnovu u Karmelu Sv. Ilije Buskom Blatu u Hercegovini 2014.

- Za kraj bi vam još htjeli napomenuti da se sama svrha i cilj ovog hodočašća najbolje može prepoznati u Statutu Hrvatske demokratske zajednice, a glasi: Hrvatska demokratska zajednica je narodna i stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti - kažu u HDZ-u.

Karlovački politički aktivist Nikola Badovinac, javnosti poznat po tome da se javio na desetak javnh natječaja za gradska poduzeća kako bi dokazao da na njima mogu proći samo HDZ-ovci, na društvenim mrežama je organizirao "Dan bez članova HDZ-a u gradu Karlovcu", pozivajući turiste u srce Hrvatske, u Karlovac, kako bi uživali u gradu bez HDZ-ovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:43