NI KIŠA IH NIJE OMELA

VIŠE OD 300 VOJNIKA VJEŽBALO S RENATOM SOPEK Pogledajte kako je izgledao spektakl u vojarni, načelnik Glavnog stožera bio je u posebnom 'elementu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.05.2018. u 15:14

Srđan Vrančić / Cropix

 

Više od 300 hrvatskih vojnika sudjelovalo je u najvećem grupnom vježbanju ikad uz trenerski tim Aktivne Hrvatske, a time su obilježili 16. obljetnicu osnutka Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH. Među uzvanicima je bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, a trening tima Aktivne Hrvatske predvodio je kineziolog Ivan Antunović uz potporu kolega s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Jane Pavlović, Lukrecije Dragić, Borne Butijera i Tiana Jagarića dok su program vodile Ines Grossi i Renata Sopek.

‘Neodvojivi dio vojnog poziva podrazumijeva fizičku aktivnost i spremnost hrvatskog vojnika. Hrvatska vojska suočena je s novim izazovima na koje mora biti spremna odgovoriti i u tom kontekstu vrhunska tjelesna spremnost pripadnika hrvatske vojske je vrlo važna’, izjavio je Šundov.

Zapovjedništvo za potporu najznačajniji je dio logističkog sustava Hrvatske vojske, a ove godine obilježava 16. obljetnicu osnutka. U duhu proglašenja ‘Godine spremnosti i aktivnog hrvatskog vojnika’ sudjelovanje u treningu pokazalo je tjelesnu spremnost i izdržljivost pripadnika Hrvatske vojske, ali i poslalo poruku javnosti o važnosti aktivnog i zdravog života. U sklopu ovog događaja u vojarni Croatia otvoreni su novi sportski objekti.

U galeriji pogledajte kako je izgledao trening hrvatskih vojnika s Renatom Sopek i drugima:

 

‘Čast nam je i privilegija biti u društvu hrvatskih vojnika. Tjelesna aktivnost najbolji je lijek za mnoge kronične, nezarazne bolesti koje su najveći problem današnjeg društva. Ovom prilikom pozivam sve građane Hrvatske da posebnu pažnju posvete povećanoj brizi za vlastito zdravlje i neka ovaj današnji trening 300 vojnika bude poticaj svima nama za to’, rekao je izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.

Sportsko edukativni projekt Aktivna Hrvatska ovime nastavlja započetu suradnju s pripadnicima Hrvatske vojske. Nakon zajedničkih treninga i sudjelovanja pripadnika Počasno – zaštitne bojne, slike s najvećeg grupnog vježbanja HV-a zasigurno će potaknuti i javnost na dodatnu brigu i aktivnost.

 

‘Važno je promicati i ulagati u zdravlje te to činiti na svim razinama u međusobnoj suradnji niza institucija i partnera. Dobro je biti tjelesno aktivan tijekom cijelog životnog ciklusa u skladu s preporukama. Prema podacima istraživanja Europske zdravstvene ankete u Hrvatskoj 2014.-2015., 52,9 % ispitanika vježba manje od 60 minuta tjedno, a 59,6%  hoda ukupno manje od 30 minuta dnevno tijekom uobičajenog dana’, rekla je dr. Iva Pejnović Franelić.

Građani se za treninge Aktivne Hrvatske mogu prijaviti putem službene web stranice.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo