'JE LI TO TRGOVINA UTJECAJEM?'

'VITEZ REINER IMA PROBLEM' Stazić ukazao na činjenicu da potpredsjednik Sabora nije prijavio da je član reda Vitezova Svetog groba Jeruzalemskog

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2020. u 15:29

Zagreb, 290120.
Sabor.
Pocetak sjednice Sabora RH.
Na fotografiji: Nenad Stazic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Nenad Stazić

 

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) izjavio je u četvrtak kako smatra da potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ), koji je član reda Vitezova Svetog groba Jeruzalemskog, ima problem, jer u imovinskoj kartici nije prijavio to članstvo.

"Jedna od zadaća toga reda je opstanak kršćana na Bliskom istoku i pronalazak donacija. Mislim da vitez Reiner ima problem, nije prijavio da je član tog viteškog reda, a osim toga, ako je njegova zadaća prikupljanje donacija i on ih stvarno prikuplja, je li to trgovina utjecajem", upitao se Stazić.

Naglasio je kako bi to trebalo ispitati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

SDP-ov je zastupnik to problematizirao u vremenu koje je u Saboru rezervirano za slobodne teme, a ponukan ostavkom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. "Jelenić je morao odstupiti kad se ustanovilo da je mason. To je u redu, ne može se biti član tajne organizacije i glavni državni odvjetnik", rekao je.

Upitao se zašto se dopušta da neki dužnosnici mogu biti članovi neke organizacije, a druge ne?  Očekujem od predsjednika Sabora, premijera, predsjednika HDZ-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se o ovome izjasne, rekao je Stazić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo